Personeels desk

Alles wat je moet regelen voor je werknemers

Je werknemers zijn je grootste goed. Maar personeel brengt ook veel randzaken met zich mee. Van werving en onboarding tot het motiveren van personeel of ontslag. Je leest er alles over in de personeelsdesk.

Solliciteren, investeren en innoveren aan de stamtafel

MKB Radiocafé 4 juni 2015

Je hebt hem weer gevonden, het MKBRadiocafé! De talkshow die met een heerlijk schijnende zon voor doorgewinterde en startende ondernemers aan je wordt gepresenteerd. Vandaag ook tijd voor Jonge ondernemers, want Jordan Langenberg en Robert Leemans schuiven aan om te vertellen over hun Cooking Clip. Hiermee heb je nooit meer last van overkokende pannen en afgieten van de aardappelen is met de revolutionaire uitvinding een makkie.

06 september 2018

Ruim een derde van mkb verwacht personele groei

Groeiverwachtingen in 2013 lager dan in 2012

Dit jaar verwacht 36 procent van de ondernemers personele groei. 47 procent van de ondernemers verwachten dat hun personele bestand stabiel blijft. Daarnaast werken steeds meer bedrijven met een flexibele schil.

06 september 2018

George Kohlrieser: "Werk aan de band met je personeel"

Video-interview over leiderschap

Hoe wordt je een goede leider? Internationaal expert George Kohlrieser gaf ondernemers een paar interessante tips op de Growth Summit Europe 2014 in Amsterdam. Bekijk de video.

06 september 2018

"Opleiding is essentieel voor ondernemers"

6 ondernemers over opleiden van jezelf en je medewerkers

Zijn opleidingen, cursussen en trainingen belangrijk voor ondernemers? We vroegen het aan ons panel van ondernemers. Is het 'essentieel' om je kennis up to date te houden? En hoe zit het met je werknemers? Moet je je personeel ook trainen of opleiden?

06 september 2018

Vrouwen willen, maar niet van 9 tot 5

Hoogopgeleid personeel: het is er!

Terwijl bosjes bedrijven over de schaarse kandidaten heen tuimelen, is er een grote groep potentiële werknemers die vaak over het hoofd wordt gezien: hoogopgeleide moeders. Ze willen graag werken, maar dan flexibel. Hoe vind je die vrouwen?

26 maart 2018

De sleutel naar al het succes?

Global Goal nummer 16

Goal nummer 16: Vrede, rechtvaardigheid en sterke instituties. Naar mijn idee één van de sleuteldoelen. Maar schijnbaar ook één van de moeilijkste. Hoe is Global Goal nummer 16 toepasbaar binnen je bedrijfsvoering?

22 maart 2018

Een kleine stap of een enorme sprong?

Global Goal nummer 12

“Wat een heerlijke dag om een marathon te lopen. Niet dat ik ooit hardgelopen heb, maar het ziet er gewoon uit als een perfecte dag hiervoor”, heeft nog nooit iemand gezegd. Dus waarom zou je in hemelsnaam acuut overgaan op het eten van vogelzaadjes, enkel nog in de regen douchen en je huis herfinancieren om een elektrische auto aan te schaffen. Laat staan direct alle duurzame consumptie- en productiepatronen doorvoeren binnen je bedrijf?

22 maart 2018

Hoe maak ik mijn Nieuwjaarsborrel tot een succes?

Tips voor een geslaagde borrel

Het is weer borreltijd! Maak de Nieuwjaarsborrel dit jaar onvergetelijk met deze verzamelde tips. Open het nieuwe jaar positief.

05 februari 2018

5 mei een vrije dag: hoe moet dat met mijn internationale klanten?

Mag ik mijn personeel verplichten tóch te komen werken?

Ieder lustrumjaar levert de nationale feestdag 5 mei veel werknemers een vrije dag op. Maar wat doe je wanneer je als ondernemer samenwerkt met internationale partijen? Kun je je werknemers verplichten om alsnog te komen werken?

01 december 2017

Stappenplan personeel in het buitenland

Wat moet je regelen als je werknemer over de grens werkt?

Heb je een vestiging in het buitenland? Of heeft je bedrijf een klus in den vreemde? Gefeliciteerd! Maar denk eraan: je moet heel wat regelen om personeel over de grens te laten werken.

01 december 2017

Personeel over de grens: de risico’s

Het buitenland is niet altijd even veilig

Als het buitenland lonkt, staar je dan niet blind op de winst die je er kunt behalen. Je loopt namelijk ook risico’s. Voorkom ellende door een goede voorbereiding.

01 december 2017

Zekerheid voor de expat

Vangnet voor arbeidsongeschiktheid

Jij wilt je werknemer graag naar uit buitenland uitzenden. Omgekeerd wil je werknemer zijn zekerheden behouden. Vooral het vangnet voor arbeidsongeschiktheid is iets die je apart moet regelen. Hoe doe je dat?

01 december 2017

Hoe regel ik een visum?

Voor personeel in het buitenland

Ben je van plan om personeel in het buitenland te laten werken? Dan kan het nodig zijn om een visum te regelen. Hoe weet je dat? En hoe pak je het aan?

01 december 2017

Hoeveel vakantie heeft mijn expat?

Welke regels gelden er

Vakantie is goed voor je werknemers: wie geregeld rust krijgt, presteert beter. Maar hoeveel rust, daarover verschillen de meningen per land. Hoeveel vakantie moet jij je expat eigenlijk gunnen?

01 december 2017

Eerste hulp over de grens: de ambassade

Wat kan een diplomatieke post betekenen voor je bedrijf?

Als je personeel in het buitenland in de problemen komt, kun je onder andere terecht bij de Nederlandse ambassade. Maar wat kan een diplomatieke post nu precies voor je bedrijf betekenen?

01 december 2017

De 5 tips voor succesvolle expatriëring

Werknemers in het buitenland

Heeft jouw bedrijf personeel in het buitenland? Daar komt veel bij kijken. Dit zijn de 5 beste tips om van expatriëring een succes te maken.

01 december 2017

Expat uitzenden: Hoe verzeker ik mijn expat?

Tips en waar moet je op letten?

Als je personeel naar het buitenland uitzendt, wil je dat het goed verzekerd is. Hoe pak je dat aan?

01 december 2017

Buitenlandse sausjes aan een happy stamtafel

MKB Radiocafé 9 juli

De Grand Départ heeft thuisstad Utrecht inmiddels verlaten, maar het wekelijkse MKB RadioCafé blijft nog even in Franse sferen. En we nemen de Tsjechische sferen ook gewoon mee. Bovendien we gaan ons sexy leiderschap opvijzelen, in deze overwegend vrouwelijke editie van dit ondernemerspraatprogramma.

01 december 2017

Getoond 145 tot en met 162 van 349 totaal, er zijn meerdere pagina's