Werkgever vindt gezondheid personeel steeds belangrijker

Steeds meer ondernemers investeren in welzijn personeel
Mkb-bedrijven investeren in toenemende mate in de gezondheid, veiligheid en vitaliteit van hun werknemers. Meer dan de helft heeft daarvoor een plan van aanpak, driekwart voert actief verzuimbeleid en 72 procent investeert bewust in een gezonde en veilige werkplek. Dat blijkt uit de Bedrijfsgezondheidscheck van Menzis en MKB-Nederland, die door 500 ondernemers is ingevuld.
Verzuim verlagen?
Klik hier
Download het whitepaper
Naar MijnMKB
Profiteer van gezond personeel
Klik hier
Download het whitepaper
Naar MijnMKB
Nu iedereen langer moet doorwerken en we afkoersen op een structureel tekort op de arbeidsmarkt, is het van groot belang dat werknemers zo lang mogelijk gezond en vitaal aan de slag kunnen blijven. Ook met het oog op de kosten van en vervangingsvraag bij ziekte van personeel hebben werkgevers er alle belang bij om hierop structureel (preventief) beleid te voeren.
 
Uit ervaringscijfers blijkt dat de productiviteit stijgt (+ 5 procent) en het verzuim daalt (tot – 15 procent) als medewerkers vitaal zijn. Het is daarbij goed voor het werkklimaat en leidt tot minder verloop.
 

Preventie

Ook het kabinet zet fors in op preventie. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid< presenteerde vorige maand haar agenda voor een Nationaal Programma Preventie. Het programma wordt de komende maanden nader uitgewerkt: kabinetsbreed en met vele maatschappelijke partners, waaronder zorgverzekeraars en ook MKB-Nederland. 
 
MKB-Nederland en Menzis werken al enige tijd samen om ondernemers van die voordelen te doordringen en hen te adviseren op het gebied van verzuim, gezondheid, arbeidsomstandigheden en preventie. Dat doen de organisaties onder meer met de Bedrijfsgezondheidscheck. Met deze scan krijgen ondernemers inzicht in hun eigen ‘scores’ op deze punten en aan de hand daarvan concrete verbeterpunten aangeleverd.

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Zeven tips om je bedrijf gezond te houden

Aantal faillissementen in Nederland blijft vlak
In mei 2013 was er in Nederland een piek in het aantal faillissementen. Daarna daalde het aantal tot september 2017. Sindsdien blijft het aantal vlak....

Hoe zet ik het gezondheidsmanagement van mijn bedrijf op?

Hoe maak ik beleid rondom gezondheidsmanagement?
Om ervoor te zorgen dat je medewerkers hun werk goed en gezond kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat je aandacht hebt voor gezondheidsmanagement....

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten