MKB-ondernemers ontevreden met eigen ontwikkeling

Persbericht
Bijna 9 op de 10 mkb-ondernemers vinden dat ze niet genoeg toekomen aan hun eigen ontwikkeling. Dat blijkt uit een online enquête door MKBServicedesk.nl onder 794 ondernemers naar (bij)scholing binnen hun bedrijf.
Lees alles over opleidingen
Klik hier
Naar het dossier
Lees verder
Het belang van jezelf blijven ontwikkelen wordt steeds groter door technologische innovaties en de invloed van toenemende robotisering, waarschuwen economen. De baan voor het leven verdwijnt, ‘een leven lang leren’ houdt werknemers geschikt voor die snel veranderende arbeidsmarkt. “Educatie wordt daarom een belangrijke nieuwe pijler voor onze dienstverlening”, aldus Frank van Rutten van het grootste online ondernemersplatform.
 
Bijna 86% geeft aan behoefte te hebben zich meer te ontwikkelen dan nu. Het bijhouden van kennis en concrete vaardigheden staat voor 1 op de 3 het hoogst op het wensenlijstje, net boven het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden. Andere behoeften zijn coaching (1 op de 5) en het willen leren een betere privé-werkbalans aan te houden (1 op 10).
 
Iets minder dan de helft (48%) van de ondernemers besteedt dagelijks tijd aan het verbeteren van zichzelf. Zo’n 1 op de 20 ondernemers is hier nooit mee bezig.
 
Meer aandacht en ruimte geven ondernemers aan de ontwikkeling van hun personeel. Bijna 9 op de 10 respondenten steunt medewerkers hierin. Zij doen dit met bijscholing (38,7%), coaching (25,5%) en het laten leren van nieuwe vaardigheden (14,2%).
 
Andere ondernemers vinden geen rol voor zichzelf weggelegd: 1 op de 8 vindt ontwikkeling een verantwoordelijkheid van medewerkers zelf.

Over het onderzoek

De resultaten zijn verzameld in de eerste twee weken van augustus via een digitale enquête  op MKBServicedesk.nl. Hieraan is meegewerkt door 794 ondernemers met tussen de 1 en 250 werknemers.

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten