Muziek draaien hoeft niet duur te zijn

Column | Het voordeel van afdrachtenvrije muziek

21 januari 2013

Zoals altijd wil je als ondernemer best geld uitgeven aan diensten, maar dan weloverwogen en naar rato. Dat geldt ook voor muziek. Als je wil bezuinigen op je kosten, biedt afdrachtenvrije muziek uitkomst.

De kosten voor muziekgebruik bestaan uit verschillende lagen en zorgen daarom nogal eens voor onduidelijkheid. Ondernemers denken vaak: "We kopen een muziekinstallatie, sluiten een abonnement bij een muziek leverancier af, zetten de knop om en voila we hebben muziek, toch?" Je zou willen dat het zo simpel was, maar helaas. Er komen kosten Buma Stemra & Sena bij en voor velen van ons ook nog eens kosten voor onderhoud van de installatie en bijvoorbeeld in-store reclame. Al met al nogal wat kostenposten om rekening mee te houden, waardoor het er niet goedkoper op wordt.

De oplossing

Kan dat nou niet anders? Ja dat kan, met afdrachtenvrije muziek. Dit is een perfecte oplossing om de kosten van Buma Stemra & Sena uit het lijstje te verwijderen, toch vaak de grootste kostenpost. De kwaliteit van afdrachtenvrije muziek doet niet onder voor ander repertoire en levert een aanzienlijke besparing op. Aanbieders van afdrachtenvrije muziek kunnen gewoon in-store reclame in de playout opnemen en dit via je bestaande muzieksysteem leveren.

Geen saaie muziek

Is die muziek dan niet saai, hoor ik je denken. Zeker niet. Tot voor enkele jaren geleden was dit wel het geval maar inmiddels niet meer. Er wordt in de wereld zo veel mooie muziek gemaakt die helaas de platenwinkel niet meer bereikt. Denk al aan die duizenden liedjes die nooit op de radio zullen komen maar wel heerlijk zijn om naar te luisteren. Deze liedjes kunnen vaak in een afdrachtenvrij model geleverd worden. Dus de muziek zal zeker niet saai zijn.

Waarom hoort je dat nu pas?

De kans bestaat dat je muziekleverancier in het verleden 'nare' ervaringen heeft gehad met afdrachtenvrije muziek. Ontevreden klanten, gedoe met de CBO’s en niet echt leuke muziek. Die vlieger gaat nu niet meer op. De afdrachtenvrije muziek van vandaag de dag is van excellente kwaliteit en te verkrijgen zonder enige zorgen.

Kortom

Als je niet direct behoefte hebt aan hits uit de Top 40 kan afdrachtenvrije muziek een mooie oplossing zijn om aanzienlijk te besparen. Afdrachtenvrije muziek een optie? Voor veel ondernemers zeker wel.