Vier brancheorganisaties plaatsen excelleerscan op website

Na NBBU plaatsen Stoof, Voc en Divebo de scan gratis op eigen platform

17 september 2012

Ook deze organisaties hebben de scan, die sinds dit jaar op mkbservicedesk te vinden is, geadopteerd. Hieruit blijkt maar weer dat de scan een groot succes is.

Net zoals NBBU, Stoof, Voc en Divebo kunnen ook andere brancheorganisaties de Excelleerscan kosteloos in de eigen 'look en feel' op hun website plaatsen.

De excelleerscan

Ondernemers kunnen door middel van de excelleerscan in slechts 7 minuten inzicht krijgen in de leercultuur binnen hun bedrijf. De leercultuur van een bedrijf is de mate waarin een bedrijf zich blijft ontwikkelen. Dit omhelst de mate waarin werknemers worden bijgeschoold maar ook de manier waarop zij naar bijscholing kijken en ermee omgaan. Een sterke leercultuur is van belang zodat werknemer meer lol en uitdaging in hun werk krijgen, maar vooral zodat jouw bedrijf beter presteert. Het zorgt er immers voor dat een ondernemer werknemers breed en duurzaam in kan zetten. Hierdoor verhoogt de innovatiekracht en productiviteit in een onderneming en blijf je concurrentie voor.

Het excelleren-project

De excelleerscan is onderdeel van het Excelleren-project, een initiatief van MKB-Nederland, veertien brancheorganisaties en het Ministerie van SZW. Het project biedt mkb’ers de kans om de leercultuur binnen de organisatie te verbeteren. Je kunt een gratis advies krijgen ter versterking van de leercultuur binnen jouw organisatie. Er komt dan een HR-professional langs, die op basis van een aantal uitgebreide gesprekken met jou als ondernemer een advies op maat formuleert. Meer informatie over het project en de betreffende brancheorganisaties vind je hier. Ondernemers kunnen zich aanmelden bij hun eigen brancheorganisatie.

Brancheorganisaties

MKB-Nederland is de overkoepelende organisatie in die het project, dat door diverse brancheorganisaties wordt uitgevoerd, aanstuurt. Volgens Rob Slagmolen, secretaris bij MKB-Nederland, is daar een goede reden voor. “De branches kennen hun leden het beste, spreken de taal van de ondernemer en zijn bovendien erg enthousiast over het project.”

Ook geïnteresseerd?

Brancheorganisaties die ook geïnteresseerd zijn om de scan op de eigen website te plaatsen, kunnen contact opnemen met Patty Sjerps van MKB Servicedesk: Psjerps@mkbservicedesk.nl of 030 23 07 900.