Merendeel Nederlanders bereikbaar tijdens vakantie

Werknemers blijven doorwerken tijdens vakantie

28 november 2017

Uit een poll van Jobbird blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders bereikbaar blijft voor werkzaken tijdens de vakantie. Op de vraag “Ben jij tijdens je vakantie met werk bezig?” werd positief gereageerd.

Procenten

Er waren vier opties om te antwoorden. ‘Nee’ (42 procent), ‘Ja, alleen voor spoedgevallen’ (16 procent), ‘Ja, ik check regelmatig mijn email’ (28 procent) en ‘Ja, ik blijf altijd bereikbaar’ (14 procent). Meer dan de helft van de respondenten geeft dus aan bereikbaar te blijven. In totaal werd 127 keer gestemd.

Opvallend

Anja van Dingen werkt bij Jobbird herkent deze resultaten uit de praktijk: “We hebben artikelen van de afgelopen drie jaar bekeken en deze tegen de resultaten van de poll aangehouden. Dat mensen een oogje in het zeil houden is op zich niets nieuws, maar dat meer dan de helft van de Nederlanders tegenwoordig ook tijdens vakantie bezig is met werk, is opvallend.”

Smartphone

Daarnaast valt Van Dingen op dat steeds meer mensen met hun smartphone werken. Uit eerder onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de mkb’ers een smartphone heeft en gebruikt voor bellen, mailen en sms’sen. Een kleiner percentage (20 procent) is er ook mee aan het internetten en ongeveer 15 procent bekijkt ook de agenda op hun smartphone.

De balans tussen privé en werk behouden wordt steeds moeilijker, want driekwart van de mkb’ers geeft aan hun zakelijke smartphone ook voor persoonlijke doeleinden te gebruiken. Op die manier

wordt het steeds lastiger om je telefoon tijdens de vakantie weg te leggen.

Auteur

Romy Donk