Inzicht in je opbrengsten en uitgaven? Yunoo past op je centen

Slimme web-applicatie verhoogt financieel inzicht ZZP'ers

04 maart 2009

Yunoo lanceert als eerste in Nederland een online Social Personal Finance platform. Yunoo biedt een gratis online applicatie waarmee gebruikers veilig en eenvoudig hun persoonlijke financiën kunnen beheren. Yunoo maakt hiermee alle persoonlijke financiën in één oogopslag inzichtelijk. Aan de hand van de persoonlijke financiële situatie geeft de online tool bovendien bespaartips. Daarnaast biedt het sociale netwerk volop mogelijkheden tot interactie en uitwisseling van tips met andere gebruikers.

Yunoo ondersteunt alle grote banken in Nederland. De gebruiker hoeft daardoor niet naar verschillende websites om inzicht te krijgen in de persoonlijke financiën, maar kan via Yunoo een goed overzicht krijgen van alle inkomsten en uitgaven. De gebruiker ziet snel hoeveel geld hij bezit, hoeveel hij uitgeeft en waar hij het aan uitgeeft.  Zo zijn de uitgaven per categorie over een langere periode in te zien en veilig en anoniem te vergelijken met andere gebruikers met een vergelijkbare financiële situatie. 

Budgetteren en vergelijken

Aan de hand van het persoonlijk uitgavenpatroon worden budgetten opgesteld. De gebruiker ziet direct hoeveel er gemiddeld per jaar, maand of dag wordt uitgegeven. Daarnaast zoekt Yunoo de goedkoopste abonnementen op producten en diensten in de markt en vergelijkt deze met de huidige situatie van de gebruiker. Men ziet direct wat de vaste lasten zijn en hoeveel geld hierop bespaard kan worden.

Naast de online applicatie heeft Yunoo een community, waarin gebruikers met dezelfde financiële interesses met elkaar in contact komen. Gebruikers helpen elkaar door middel van tips en discussies om geld te besparen, financiële kennis op te doen en meer waar voor hun geld te krijgen.

Over Yunoo

Yunoo is een ambitieuze startende onderneming met als doel financiële informatie voor iedereen beschikbaar te stellen en hét Social Personal Finance platform van Europa te worden. Begin 2008 is de onderneming gestart binnen de ICT Incubator Netherware, een initiatief van de Universiteit Utrecht. Inmiddels heeft Yunoo meer dan 5.000 gebruikers. Voorheen opereerde Yunoo onder de naam Qash.

Willem Overbosch, directeur MKB Servicedesk:"We hebben de applicatie getest en ik ben super enthousiast over de mogelijkheden. Binnen 3 stappen heb je inzicht in je financiën. Zeker voor ZZP'er en kleinere bedrijven is het een waardevolle aanvulling op je administratie. Het is enorm gebruikersvriendelijk."

Bron: www.yunoo.nl.