Snel besparen op verlichtingskosten?

Bespaar snel tot 80 procent op je verlichting

04 augustus 2014

Als je je bedrijf uitrust met energiezuinige verlichting, kun je als ondernemer tot 80 procent besparen op verlichtingskosten. Snel weten hoe je dat aanpakt?

Als je een winkel hebt, wil je natuurlijk dat je producten goed belicht worden. Je wil bovendien een prettige sfeer in je winkel en misschien dat gevaarlijke afstapje extra benadrukken met een lamp. Zo zorgt verlichting al snel voor meer dan 20 procent van je energiekosten. Vaak gaat het daarbij om traditionele halogeenspots en tl-verlichting, terwijl er tegenwoordig veel energiezuinigere alternatieven beschikbaar zijn, bijvoorbeeld de spaarlamp of led-lamp aldus verlichting expert vandenheuvelverlichting.nl

Want wist je dat...

  • Een spaarlamp gemiddeld zes tot acht keer langer brandt dan een gloeilamp? 

  • Een spaarlamp van 15 watt net zoveel licht geeft als een gloeilamp van 75 watt?

  • Spaarlampen minder warmte afgeven, waardoor de airco ook minder zijn best hoeft te doen? Zo bespaar je dubbel!

  • Je op den duur niet ontkomt aan spaarlampen? Na 2012 zijn gloeilampen niet meer verkrijgbaar en ook oude typen tl-lampen en halogeenspots worden tussen nu en 2017 verboden. 

Hoe kan ik besparen op mijn energiekosten?

Besparen op je verlichting is een heel goed begin, maar er is meer. Met kleine investeringen kun je al grote besparingen doen. Plaats bijvoorbeeld een stekkerdoos met uitschakelaar tussen het stopcontact en je apparatuur. Zo hoef je elke avond als je je bedrijfspand verlaat alleen maar de knop uit te zetten. Je kan ook een timer gebruiken voor het tijdelijk uitschakelen van apparaten. Ook bij faxen en printers valt een hoop te verdienen. Laat de printer bijvoorbeeld niet onnodig op stand-by staan. Een laserprinter verbruikt in stand-by 75 procent van het totale verbruik. 

Verder loont het om je energierekening eens goed onder de loep te nemen. Zo krijg je goed inzicht in wat je verbruikt en weet je gelijk wat je grootste kostenpost is. Bovendien maken energieleveranciers nogal eens fouten. Maak ook je personeel bewust van het feit dat ze energie kunnen besparen.