Discipline en prioriteiten stellen

Column | Organiseren werk-privé balans

27 augustus 2012

Drie kinderen in de leeftijd van 2 - 7 en een eigen bedrijf. Ja hoor, die werk-privé balans is fantastisch. Nou echt niet. Mijn doel is één dag vrij voor inspiratie en energie opbouw, maar hoe organiseer ik dat toch?

Whitepaper Hoe bedien ik mijn klanten online?

In augustus heb ik besloten toe te werken naar een inspiratiedag, waarop ik tijd voor mijzelf heb. Tijd om op te laden, om nieuwe ideeën op te doen en om te doen wat ik leuk vind.

Daarnaast vind ik het heel belangrijk om mijn kinderen minimaal twee keer per week naar school te kunnen brengen en er minimaal twee keer per week ‘s avonds met het avondeten te zijn. Het ontbijt is bij ons al een heerlijke gezamenlijke activiteit. Daarvoor staan we elke dag op tijd op, zodat we echt even met z’n allen aan tafel zitten.

De vrijdag vrij zijn lukt nog niet, maar dat komt omdat ik sinds september op zaterdag meewerk aan het Radio 1 programma Tros in Bedrijf. Dit is wel iets waar ik veel energie van krijg, maar nog niet echt dat je zegt vrij. Hoe krijg ik nu meer tijd voor mijzelf en hoe houd ik mijn werk-privé  balans onder controle? Hoe zorg ik er voor dat ik meer bij mijn gezin kan zijn en ik bedoel er echt zijn. Niet fysiek aanwezig zijn en dan zitten werken. Dat is valsspelen.

Laat de zaak voor je werken

De afgelopen maanden heb ik geleerd dat veel zit in je werk anders organiseren. Als ondernemer moet ik mij meer als manager gaan gedragen. Dat wil zeggen: ”laat de zaak voor je werken in plaats van andersom”. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is echter wel een keiharde randvoorwaarde om meer balans te brengen in mijn leven als ondernemer. Op dit moment werk ik nog teveel voor de zaak. Belangrijk punt is in ieder geval dat ik het door heb. Alleen al het feit dat ik het zie, geeft mij een soort natuurlijke rust.

Meetbare afspraken met werknemers

De volgende stap in het proces naar meer privé tijd is het organiseren van het kantoor. Weet iedereen eigenlijk wel precies wat er van hem of haar verwacht wordt? Hebben we voor alle taken een meetbare afspraak? Prima, op het werk de boel aan het reorganiseren om mijn balans te verbeteren. maar dat geeft ook weer een hoop werk en daarom zit ik nu om 22.00 uur deze column te schrijven. Ik vraag mij af of ik dan de enige gek ben die nog bezig is. Een blik op Twitter en ik ben gerust. Nog een hoop mensen bezig met presentaties, blogs en columns..

Discipline en prioriteiten stellen

Volgens mij is een ander cruciaal punt discipline. Gewoon jezelf houden aan afspraken. Er is immers niets zo makkelijk als over werk-privé balans praten, maar wel elke avond hard aan het werk zijn.

Afgelopen vrijdag was ik op een business & golfevent en sprak ik met een oud-bestuurder tijdens een ontspannen moment over werk-privé balans. Hij gaf aan dat het stellen van prioriteiten heel belangrijk is. Als een dierbare in het ziekenhuis ligt, moet je maar eens zien hoeveel tijd je ineens vrij kan maken. Hoe snel je weet wat relevant is en wat niet!

Een goede oefening: Stel jezelf bij alles de vraag: “Moet ik dit nu doen?”  Waarbij elk woord in die zin een vraag is:

  • Moet ik dit nu doen?... is het urgent of kan het wachten?

  • Moet ik dit nu doen?... of kan ik het delegeren?

  • Moet ik dit nu wel doen?... of moet ik iets anders doen wat belangrijker is.

  • Moet ik dit nu doen? Moet ik dit nu doen?... is het een uit te voeren actie of een uitzoekpuntje voor straks.

Voor mij geldt dat ik de infrastructuur wel op orde heb. Werken kan ik dag en nacht. Nu de balans nog, zodat ik meer privé terugkrijg van het werken. De oplossing ligt bij mijzelf en in de mate waarin ik in staat ben het te organiseren en mij daar vooral aan te houden....hoe zit dat bij jou?

Auteur

Willem Overbosch