Project 'Elke dag beter' helpt bij duurzame inzetbaarheid personeel

Excelleren.nu krijgt vervolg

04 december 2012

Waar de meeste initiatieven van de overheid vaak niet landen in het mkb, deed het project Excelleren dat wel. Reden genoeg voor een vervolg van dit afgeronde project, getiteld: 'Elke dag beter'.

Harry van Eeden van Autoschadebedrijf VES deed vorig jaar mee aan het project Excelleren van MKB-Nederland met steun van het ministerie van sociale zaken (excelleren.nu) en blikt positief terug. "Mijn medewerkers denken ineens mee en zijn meer betrokken. Ze kunnen zich nu ook verplaatsen in de klant. Terwijl ze vroeger vonden dat een klant altijd mekkerde, snappen ze nu dat hij voor een fors bedrag geen losse draadjes wenst."

Gemotiveerde werknemers

Het doel van Excelleren was het verbeteren van de leercultuur in bedrijven. Zo’n zevenhonderd mkb-ondernemingen uit veertien verschillende branches kregen gratis advies en begeleiding bij scholing van medewerkers op de werkvloer. Met succes: 97 procent van de deelnemende ondernemers zag een verbetering in zijn concurrentiekracht. Zo ook Van Eeden, die gemotiveerdere medewerkers kreeg. In april eindigde Excelleren, maar niet de samenwerking tussen MKB-Nederland en het ministerie. Het succes verdiende een vervolg. Waar de meeste initiatieven van de overheid op de een of andere manier niet landen in het mkb, deed Excelleren dat juist wel.

Elke dag beter

20 september wordt  gelanceerd, een nieuw project om ondernemers ervan bewust te maken dat het in hun belang is medewerkers ‘duurzaam inzetbaar’ te houden en hen daarbij te helpen. Rob Slagmolen, beleidssecretaris arbeidsmarkt van MKB-Nederland: ‘Duurzaam is een abstract begrip. Waar het om gaat is dat werknemers langer meekunnen, vitaal zijn en beter inzetbaar in het bedrijf of op de arbeidsmarkt.’

Nadenken over hoe je medewerkers langer aan het werk kunt houden lijkt een vreemde opgave in deze tijd. Nogal wat bedrijven hebben vanwege de economische crisis moeite het hoofd boven water te houden, moeten zelfs personeel ontslaan. Slagmolen benadrukt dat het júist nu van belang is aan de slag te gaan. "Door de crisis is het nog niet voelbaar, maar de komende jaren krijgen we echt een tekort aan werknemers. De vergrijzing gaan we echt merken op de arbeidsmarkt."

Belang gemotiveerde werknemers

Aangezien de vergrijzing de komende tijd zal toeslaan op de arbeidsmarkt, is het volgens Slagmolen van groot belang om medewerkers gezond en gemotiveerd te houden. "Zorg dat ze blijven werken aan hun eigen vitaliteit en inzetbaarheid. Dat levert behalve een beter arbeidsmoraal ook nog een lager ziekteverzuim – en dus minder kosten – op voor je bedrijf. Hiermee kun je niet alleen de vergrijzing, maar ook de concurrentie het hoofd bieden."

In gesprek met je medewerker

Tot zover de theorie. Hoe pak je dat nu aan als werkgever? Slagmolen: “Het is een gedeelde verantwoordelijkheid. Maar het begint heel basaal: ga het gesprek aan met je werknemer. Wat wil hij of zij? Wat voor gewoontes houdt hij of zij erop na? Hoe kun je als werkgever daarin bijsturen?”

Wil jij ook aan de slag met de motivatie en gezondheid van je personeel? Met het project ‘Elke dag beter’ krijgen mkb-ondernemers praktische tips en adviezen bij de aanpak. Lees alvast het whitepaper 'Gezond personeel levert geld op' en doe de bedrijfsgezondheidscheck.