Stap 9: Beveiliging in de cloud

In tien stappen je bedrijf in de cloud | Acht tips voor beveiliging
Cybercrime, brand, diefstal, slordigheid van werknemers. Het kan iedereen overkomen. Zijn je bedrijfskritieke gegevens wel veilig opgeslagen? Een belangrijk onderdeel van een toekomstbestendige werkplek is de beveiliging. Zeker met de verschuiving van fysiek naar online is het goed om je beveiliging op orde te hebben.
In tien stappen je kantoor in de cloud
Klik hier
Download het gratis whitepaper
Naar MijnMKB
Is jouw IT efficiënt ingericht?
Klik hier
Doe de scan en verbeter jezelf
Ga
Acht tips om je werkplek beter te beveiligen:
  1. Beveilig je netwerk. Verander het fabriekswachtwoord van je router en WiFi acces point, zorg voor VLAN Tagging en versleutel het netwerkverkeer.
  2. Inventariseer en beveilig alle apparatuur die wordt ingezet; niet alleen de bedrijfslaptops en -desktops, ook de laptops, smartphones en andere mobiele apparaten van medewerkers die worden gebruikt binnen het bedrijfsnetwerk. Maak op elk apparaat gebruik van virusscanners, versleuteling, sterke wachtwoorden, en persoonsgebonden permissies.
  3. Maak een goede schifting van je data. Zet alleen gegevens in de cloud die geen hoge graad van bedrijfsgevoeligheid of privacygevoeligheid hebben.
  4. Zorg voor backups van je gegevens op meerdere locaties. Fysiek en/of in de cloud.
  5. Kies een cloudoplossing op maat. Als je veel gevoelige data hebt, kies dan bijvoorbeeld voor een private cloudoplossing of een hybride cloudoplossing.
  6. Mijd ongecertificeerde cloudaanbieders. Let op aanwezigheid van het PCI DSS certificaat, het ISO 28001 certificaat, het IDO 9001 certificaat en/of het ISAE 3402 certificaat.
  7. Ga nooit in zee met een cloudprovider zonder duidelijke afspraken. Bij specifieke software voor jouw bedrijf, is het goed je afspraken vast te leggen in een SLA (Service Level Agreement), betiteld als formeel contract.
  8. Zorg dat je medewerkers weten hoe ze met apparatuur en cloud computing moeten werken en wat de risico's en mogelijkheden hiervan zijn.

Bescherm je tegen cybercrime

Meer over beveiliging tegen cybercrime lees je in het whitepaper Cybercrime | Hoe onderneem ik veilig online?
 

Je bedrijf in de cloud

Wil je je bedrijf klaar maken voor de toekomst? Lees het whitepaper Kantoor in de cloud en volg het handige tienstappenplan.

Stap 8: Zorg voor een sterke internetverbinding

Kantoor in de cloud in tien stappen
Als je gaat ondernemen vanuit de cloud, wordt je afhankelijk van internet. Zorg daarom voor een sterke verbinding en voorkom dat jij en je werknemers...

Stap 7: Kies de juiste hardware

In tien stappen naar de werkplek van de toekomst
Laptops, tablets, desktops, smartphones, servers. Hoe bepaal je welke hardware geschikt is voor je huidige bedrijfsvoering en je een goede basis geeft...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten