Hoe word ik een bevlogen leider?

Bevlogen personeel begint bij jezelf

03 augustus 2012

Aangezien jij aan kop staat van je bedrijf, begint de bevlogenheid van je personeel bij jou. Jij bent vol passie je onderneming begonnen, dus met jóuw bevlogenheid zit het wel goed. Maar hoe word je een bevlogen leider?

Een goede leider zijn, behelst meer dan alleen het uitdelen van taken. Oog hebben voor je mensen, je werknemers uitdagingen bieden, hen bevlogen maken: ook dát is leiderschap. Bevlogenheid ontstaat als je in contact staat met je gevoel en je passies, waardoor je werk leuk en zinvol voelt. Hoe daag jij je werknemers uit tot bevlogenheid via je leiderschapsstijl?

1.     Bevlogenheid werkt aanstekelijk

Het klinkt misschien als een inkopper, maar door zelf het goede voorbeeld te geven, kun je al heel veel bereiken. Ben jij zelf bevlogen in je werk? Laat je je enthousiasme over je werk voldoende blijken? Ondernemer Henny de Haas van Hoppenbrouwers Elektrotechniek: “Ik ben van nature een optimist, ben enorm bevlogen in wat ik doe. Dat werkt aanstekelijk. En heb je eenmaal een flink stel bevlogen mensen in huis, dan werken zij ook weer motiverend op je andere personeelsleden.”

2.     Deel je passie

Sommige ondernemers beginnen hun bedrijf puur uit een behoefte vanuit de markt, maar voor velen is hun bedrijf ontstaan vanuit een passie. Vertel je je werknemers weleens over die passie? Daardoor kun je namelijk bevlogenheid bij je medewerkers kweken. Dat dat werkt, beaamt Cathelijne Lania van A Beautiful Story. Lania verkoopt fair trade sieraden, die met de hand worden gemaakt door producenten uit ontwikkelingslanden. “Ik werk zelf heel duidelijk vanuit mijn visie, mijn droom. Ik vertel mijn werknemers dat ik in 2020 duizend mensen uit ontwikkelingslanden aan werk geholpen wil hebben, en daarvoor alles uit de kast trek. Mijn werknemers voelen zich letterlijk aangetrokken tot dat verhaal en werken hard met me mee om dat doel te behalen. Ik moet ze soms zelfs afremmen om niet iedere avond over te werken. Nu vertellen ze anderen over het doel van A Beautiful Story en is mijn passie ook die van hun geworden. Als je mensen zich identificeren met je doel, dan raken ze bevlogen.”

3.     Wederzijds vertrouwen

Wil je een bevlogen leider worden, kijk dan ook eens naar de relatie tussen jou en je werknemers. Is er wederzijds vertrouwen en respect tussen jullie? Als je je werknemers vertrouwen geeft, dan zullen ze ook hun best doen hun taak te volbrengen. Ondernemer Henny de Haas: “Ik geef mijn medewerkers veel verantwoordelijkheid. Ze zijn als het ware ondernemers: ze nemen beslissingen zoals ze dat voor een eigen bedrijf ook zouden doen. Alleen dan gaan je mensen voor het beste resultaat. Ze worden creatief en verzinnen zelf oplossingen.” Een ander voordeel van vertrouwen is dat je werknemers het ook zullen aangeven als de stapel werk te hoog wordt. Door als leider op dat moment wat taken bij je werknemer weg te halen, voorkom je dat hij zijn bevlogenheid verliest.

4.     Geef feedback

Feedback kan je werknemers weer een stap verder brengen. Sommige werknemers vinden het moeilijk om te beoordelen hoe goed (of minder goed) ze een opdracht hebben uitgevoerd. Neem daarom de tijd om het verloop van een taak met je werknemers te bespreken. Wat ging goed, wat kan volgende keer beter? Vergeet ook vooral niet je werknemers te complimenteren met wat ze goed hebben gedaan. Daarmee geef je een blijk van waardering en betrokkenheid. José van Dalen van QISS IT: “Als mijn medewerkers een deadline hebben gehaald, gaan we op vrijdagmiddag wat drinken met elkaar. Natuurlijk moet er hard gewerkt worden, maar dan mag je ook iets voor je werknemers terugdoen als ze iets voor elkaar hebben gekregen.”

5.     Zorg voor openheid

Voorkom geheimzinnigheid op de werkvloer, geef openheid in cijfers. Hoe goed of hoe slecht doet je bedrijf het? Door openheid voelen je werknemers zich betrokken en krijgen ze minder het idee dat jij als leider ver boven het team staat. Daarmee versterk je het wij-gevoel: samen willen we naar de top.