4 gadgets voor horecaondernemers

Bescherm je zaak tegen criminelen

06 oktober 2015

Ondernemers in de horeca hebben een relatief hoog risicogehalte. Ze zijn interessant voor verschillende groepen criminelen, zoals overvallers en dieven. Met kleine oplossingen kun je jezelf al voor een groot deel beschermen. Vijf handige hulpmiddelen die jouw horecagelegenheid veiliger maken.

1.  Een bestuurbaar camerasysteem

Het is wel een prijzige gadget, maar dan heb je ook wat. Bestuurbare camerasystemen heb je in verschillende vormen, maten en prijzen. Het komt erop neer dat je speciale camera’s ophangt en daaraan een videorecorder koppelt. Zo kun je live volgen wat er in en rondom jouw zaak gebeurd, afhankelijk van de plekken waar je de camera’s ophangt. Met het HD Camerasysteem van Spywebshop kun je op elke computer, laptop of telefoon live meekijken vanaf grote afstand. Beelden kunnen enorm worden uitvergroot, waardoor ook gezichts- en kentekenherkenning mogelijk is. Het camerasysteem werkt via wifi en kost 1250 euro, maar is beschikbaar in verschillende prijsklassen.

2. Slimme verlichting

Met deze ‘intelligente’ verlichting kun je potentiële inbrekers of dieven afschrikken. Het zijn sensoren die je aan lampen kunt koppelen. Ze reageren op beweging, waardoor de lampen fel oplichten zodra er iemand onderdoor loopt. De rest van de tijd worden de lampen gedimd. Daardoor is er nog wel verlichting, maar weinig energieverbruik. Als jouw restaurant, hotel of café een beetje afgelegen ligt, is dit een handige oplossing. De potentiële dief staat ineens vol in het licht en ook omstanders worden alert als er ergens opeens een lamp aanspringt. Tvilight is een bedrijf dat slimme straatverlichting ontwikkelt. Zij bieden deze verlichting aan voor 220 euro per sensor. Je kunt zelf kiezen hoeveel sensoren je ophangt.  

3. Waarschuwingslamp

Een waarschuwingslamp is een handige gadget voor noodgevallen. Mocht je bijvoorbeeld beneden inbrekers horen terwijl je boven de administratie aan het doen bent, dan gooi je deze lamp naar buiten. Omstanders die dit zien, zijn dan ook meteen alert. Stel de lamp van tevoren in op een van de tien (voorgeprogrammeerde) programma’s, dan gaat hij vanzelf knipperen met rood licht en geeft een bepaalde code af. De lamp is waterdicht, extra sterk en kan extreme temperaturen weerstaan. Het felle licht is tot op vijftien kilometer zichtbaar en kan niet alleen dienen als noodlamp, maar ook als waarschuwingslicht. De lamp is bij Avantius beschikbaar voor 15,50 euro.

4. BHV-koffer

Een bedrijfshulpverleningskoffer is niet alleen heel handig, maar ook wettelijk verplicht. Vooral als het een keer misgaat en je een van je werknemers (of jezelf) moet behandelen. Je moet als richtlijn aanhouden dat je één BHV-koffer per vijftig werknemers nodig hebt en dat deze op een bereikbare plek bewaard moet worden. EHBO-koffer.nl biedt BHV-koffers aan voor 50 euro. Deze zijn goedgekeurd door Het Oranje Kruis.

Auteur

Romy Donk