Zo regel je een reis naar Amerika

Personeel naar de Verenigde Staten?

03 februari 2020

Amerika is behoorlijk streng in het toelaten van mensen. Wil je jouw personeel in de Verenigde Staten laten werken? Dan moet je heel wat regelen. Zo doe je dat.

Personeel in het buitenland

De eerste vraag die je moet beantwoorden is: hoe lang stuur ik mijn werknemer naar Amerika? Als dat korter is dan 90 dagen, is de procedure betrekkelijk gemakkelijk. Er is dan namelijk geen specifiek visum nodig. Met een visumontheffing van het zogeheten Visa Waiver Program ben je er eigenlijk al. Je moet je werknemer daarvoor registreren bij ESTA, het elektronisch systeem voor reistoestemming. Dit kost 14 dollar per persoon. Op de ESTA-website vind je ook alle voorwaarden waaraan moet worden voldaan.

Paspoort

Let er ook op dat het paspoort van je werknemer aan bepaalde vereisten moet voldoen om het land binnen te mogen. De Amerikaanse douane accepteert lang niet altijd een noodpaspoort, omdat dit niet is uitgerust met een chip. Zorg daarom allereerst dat het paspoort in orde is.

Begin op tijd met de ESTA-registratie. Officieel moet dit uiterlijk 72 uur voor vertrek gebeuren. Maar mocht gaandeweg de procedure blijken dat alsnog een speciaal visum nodig is, kost dat een half jaar tot een jaar extra. Een bepaalde ziekte of een jaren oud strafblad kunnen al roet in het eten gooien. Is de toestemming eenmaal binnen, dan blijft deze twee jaar geldig. Of tot het moment dat je werknemer een nieuw paspoort krijgt.

Voor vertrek uit Nederland moet, bij het inchecken op de luchthaven, een API-formulier (Advance Passenger Information) worden ingeleverd, met daarop de naam, geboortedatum en paspoortgegevens van de werknemer. Let op: er moet ook een eerste verblijfsadres in Amerika worden ingevuld (huisnummer, straat, plaats, postcode, afkorting van de staat). Zorg ervoor dat deze gegevens voorhanden zijn.

Langer blijven

Blijft je werknemer langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten, dan komt er heel wat meer kijken bij zijn uitzending. Er is een ander visum nodig. Afhankelijk van de reden van het verblijf maak je een keuze uit de verschillende opties. De regels en aanvraagprocedures verschillen per visumsoort. Zorg er dus voor dat je goed weet welk visum nodig is, want een verkeerde keuze kost tijd en geld. meer over visa's lees je op de website van het Amerikaanse consulaat in Amsterdam.

Overzicht verschillende visa

  • Overplaatsing naar Amerikaanse vestiging: L-1A/L-1B

  • Investering of handel: E-1/E-2

  • Specialisten die op lokaal contract voor een Amerikaans bedrijf gaan werken: H-1B

  • Stage of training: J-1

  • Speciale zakenreis: B-1

  • Mensen met buitengewone prestaties in wetenschap, onderwijs, zakenleven, sport of kunst: O-1

Obama Care

Tot slot: sinds de komst van Obama Care moet iedere Amerikaan verzekerd zijn tegen ziektekosten. Ook niet-Amerikanen die verblijven in de V.S. moeten soms voldoen aan de verplichte verzekering. Dit is het geval als zij een green card hebben, maar als zij gedurende de laatste 3 jaar in totaal 183 dagen in de V.S. is geweest. Voor de ziektekostenverzekering gelden minimum-eisen (MEC). Zorg ervoor je expats een zorgverzekering hebben die hieraan voldoet. Als de verzekering hier niet aan voldoet dan kan er namelijk een boete in rekening worden gebracht.

Emigratie naar Amerika

Voor emigratie naar de Verenigde Staten gelden strenge voorwaarden. Eerst is toestemming nodig van de immigratiedienst, de USCIS. Daarna moet het Amerikaanse ministerie van binnenlandse zaken een visum verstrekken, de welbekende Green Card. Amerika laat jaarlijks maar een beperkt aantal mensen toe. Een ‘ja’ van de immigratiedienst betekent lang niet altijd automatisch dat je werknemer ook daadwerkelijk een Green Card krijgt. Omdat bepaalde groepen voorrang krijgen, moeten veel mensen daar jaren op wachten. Tenzij ze zo gelukkig zijn een van de 50.000 Green Cards te winnen die elk jaar worden verloot.