Op zoek naar nieuw personeel

Wat heeft jouw onderneming nodig?

06 augustus 2012

Het is belangrijk om de juiste medewerkers voor je onderneming te kiezen. Past iemand helemaal bij het bedrijf en is diegene echt geschikt voor de functie?

Een juiste manier van werven en selecteren helpt om een goede kandidaat te vinden. Dat begint bij het kiezen van kandidaten uit een stapel sollicitatiebrieven. Wie laat je op gesprek komen en hoeveel mensen wil je spreken? Lastig is het om na één of meer gesprekken te beslissen met welke kandidaat je in zee gaat. Iemand die goed in het team past? Of toch die kandidaat met een indrukwekkende CV?

Stap 1: Hoe ziet mijn organisatie er uit?

Voordat je nieuwe mensen aanneemt is het goed te weten hoe je organisatie eruit ziet. Breng jouw onderneming in kaart in een organogram. Zo krijg je direct inzicht in de missende functies in je bedrijf en de plekken waar te veel krachten werken.

Stap 2: Welke kwaliteiten missen er in mijn onderneming?

Je kunt nog zo'n goed salesteam hebben, maar als er niemand is die de opdrachten die dat team aaneemt uit kan voeren, heb je er niets aan. En andersom kun je een goed uitvoerend team hebben, maar als niemand opdrachten binnenhaalt er is geen werk. het is dus belangrijk om in kaart te brengen welke kwaliteiten en functies er in jouw bedrijf missen? Heb je iemad nodig die daadkrachtig is? Of ben je juist op zoek naar iemand met een ondersteunende functie? Maak een duidelijk overzicht voordat je mensen aanneemt.

Stap 3:  Zoek een vervanger, geen kloon

Natuurlijk is het jammer als een sterke kracht het team verlaat, maar je kunt niet op zoek gaan naar een kloon van je ex-werknemer. Iedereen is verschillend en elke nieuwe sollicitant zal dan ook zijn of haar eigen pluspunten en minpunten hebben. 

Stap 4: Briefselectie

Aan de hand van een motivatie, CV en het profiel dat jij voor ogen hebt, selecteer je meerdere kandidaten die op gesprek mogen komen.

Stap 5: Het selectiegesprek

De geselecteerde kandidaten mogen op sollicitatiegesprek komen. Hoe je zo'n sollicitatiegesprek voorbereid lees je hier.

Stap 6: Het aanstellingsgesprek 

Als je zeker bent dat een van de sollicitanten geschikt is voor de openstaande functie, is het tijd om een aanstellingsgesprek te voeren. In dit gesprek bespreek je het arbeidsvoorwaardenpakket. 

Training 'Werving en selectie' 

Om beter te leren hoe je de juiste keuze maakt, kun je de training ‘werving en selectie’ van MKB Cursus & Training volgen. Daarin leer je kritisch kijken naar de samenstelling van je huidige team. Vooral tijdens het vertrek van medewerkers is het belangrijk goed stil te staan bij het soort nieuwe werknemer dat je zoekt. Pas op dat je niet op zoek gaat naar een kloon van je oude medewerker. Misschien besef je dat je behoefte hebt aan een werknemer met andere kwaliteiten. Deze analyse en de beste manier waarop je selectie- en aanstellingsgesprekken kunt volgen, komen volop aan bod tijdens de training ‘werving en selectie’.

Na deze training voor ondernemers en directeuren in het midden- en kleinbedrijf en medewerkers die personeel werven en selecteren, ben je in staat om op een goede manier nieuwe werknemers te zoeken en aan te nemen.