Q42 uitgeroepen tot beste mkb-werkgever

Passietijd en een 'blijheidscomité'

26 maart 2013

Webontwikkelingsbureau Q42 is onlangs uitgeroepen tot beste werkgever in de categorie kleinere bedrijven. “We willen de creativiteit van onze medewerkers stimuleren en zorgen voor een hechte vriendengroepsfeer,” vertelt Lukas van Driel, software-ontwikkelaar en lid van het ‘blijheidscomité’.

Naam: Lukas van Driel

Beroep: webdesigner

Naam bedrijf: Q42

Bedrijfsvorm B.V.

Aantal werknemers: 49

Tip: Luister naar je werknemers en zorg dat ze zich gehoord voelen. Dan zullen ze je vanzelf verbazen met gave ideeën

Het zogenoemde blijheidscomité, dat ervoor moet zorgen dat alle 49 medewerkers elke dag met plezier naar hun werk gaan, heeft zich ingeschreven voor het onderzoek van Great Place to Work om eens een externe partij te laten beoordelen of ze het goed doen op het gebied van werknemertevredenheid. Jaarlijks krijgen een multinational, middelgroot bedrijf en kleiner bedrijf of starter een prijs voor de beste werkgever. Q42, dat kantoren heeft in Amsterdam en Den Haag, werd erg goed beoordeeld door het personeel en kwam als overtuigende winnaar in de categorie kleine of startende bedrijven uit de bus.

Je thuis voelen

“De oprichter wilde een bedrijf beginnen waar hij zelf ook zou willen werken”, vertelt Lukas van Driel, medewerker van het bedrijf. “Wij doen erg ons best om een werkplek te creëren waar mensen zich thuis voelen. Het kantoor is ingericht met veel kleur, we hebben geen clean-desk-policy en er zijn diverse mogelijkheden om je even te kunnen ontspannen. Zo hebben we een binnentuin, gitaren, spelcomputers en een voetbal- en airhockeytafel.”

Ook belangrijk is het volgens Van Driel dat er een hechte vriendengroep-sfeer bestaat. Dit stimuleert Q42 door regelmatig met het hele bedrijf iets leuks te gaan doen. “Jaarlijks gaan we met z’n allen ergens naartoe. Vorig jaar was dat bijvoorbeeld Maastricht, maar toen we tien jaar bestonden zijn we allemaal naar Istanbul geweest. Daar maken we bewust budget voor vrij, want het is erg goed voor de werksfeer.”

Werknemers mogen hun tijd flexibel indelen, maar helemaal adept van Het Nieuwe Werken is Q42 niet. “We doen regelmatig scrumprojecten waarbij we alle betrokkenen bij elkaar zetten. Dat stimuleert de creativiteit en zorgt dat we samen tot goede ideeën komen. Maar hiervoor moet je dus wel tegelijk op kantoor zijn. Maar als je niet met zo’n project bezig bent, kun je ook van drie uur ’s middags tot middernacht werken. Daar zijn geven we mensen ruimte in, het gaat uiteindelijk om het resultaat.”

Passietijd

Opvallend is dat de medewerkers van Q42 elke donderdagmiddag ‘passietijd’ hebben. Dan is er tijd om nieuwe dingen uit te proberen of een leuk project te gaan doen. “Er werken hier bijna alleen maar programmeurs. Wij houden ervan om met nieuwe toepassingen te kunnen experimenteren. Dat is niet alleen leuk, maar ook handig. Als een klant een app wil laten maken voor bijvoorbeeld Windows 8, is de kans groot dat iemand hier al eens een passiemiddagje mee heeft gespeeld. Het gebeurt heel vaak dat er nieuwe, leuke plannen worden bedacht op een passiemiddag.”

De moeite die Q42 in de tevredenheid van de werknemers steekt, betaalt zich terug. Doordat de werknemers hun werk leuk vinden, doen ze extra hun best voor klanten, die vervolgens omdat ze tevreden zijn mond-tot-mond reclame maken voor het bedrijf. In de 13 jaar dat Q42 bestaat, groeit het bedrijf gestaag. En kunnen ze leuke en opvallende projecten doen, zoals de interactieve website maken voor het Rijksmuseum en openbaar vervoer-website 9292ov.nl opfrissen.

Werknemers waarderen Q42 vanwege de creatieve en vriendschappelijke sfeer, en kunnen het zich ook niet voorstellen om ergens te werken waar geen goede werksfeer hangt. “Onze werknemers moeten het gevoel krijgen dat ze niet naar hun werk gaan, maar naar een soort clubhuis gaan waar ze hun vrienden zien en hun hobby kunnen uitvoeren”, vertelt Van Driel. “Zo houden we onze goede mensen ook vast.”

Auteur

Marlou Visser