Mkb'ers staan open voor 55-plussers bij sollicitatie

Ondernemers positief over oudere sollicitanten
40 procent van de mkb'ers is bereid om specifiek oudere sollicitanten uit te nodigen voor vacatures. Dat blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland en UWV dat werd gepresenteerd tijdens de Week van de Ondernemer.
Hoe haal ik meer uit tevreden personeel?
Klik hier
Download het document
Naar MijnMKB
Welke regelingen en kortingen zijn er voor je personeel?
Klik hier
Lees het whitepaper
Naar MijnMKB
Ondernemers willen de oudere sollicitanten niet alleen uitnodigen voor een gesprek, zo blijkt uit het onderzoek. Ze willen de werkzoekers ook helpen door bijvoorbeeld hun netwerk beschikbaar te stellen.
 

Kwaliteiten van ouderen

Uit het onderzoek blijkt dat mkb'ers positief zijn over de kwaliteiten van 55-plussers. Van de 241 ondervraagde ondernemers vindt 72 procent dat oudere werknemers loyaler zijn aan de organisatie. Meer dan de helft (56 procent) vindt 55-plussers betrouwbaarder dan jongere werknemers.
 
"Ervaren werknemers zijn onmisbaar voor de continuïteit en groei van een onderneming", zegt arbeidsmarktspecialist Rob Slagmolen van MKB-Nederland. Het onderzoek laat volgens Slagmolen zien dat ondernemers ook hebben voor de kwaliteiten van 55-plussers. "Ondernemers zoeken naar de juiste man of vrouw op de juiste plaats. Dat kan heel goed een 55-plusser zijn", zegt André Timmermans van UWV. "Die brengt ervaring en vakkennis mee, die hij bovendien graag deelt met jongeren in het bedrijf." 
 

Stimuleren van contact

Onderzoekspartners UWV en MKB-Nederland gaan samen campagne voeren om te zorgen dat 55-plussers vaker in contact komen met werkgevers. Zij denken dat persoonlijk contact tussen werkgevers en oudere werkzoekenden belangrijk is om vooroordelen weg te nemen. Daarom vragen ze mkb-bedrijven om oudere sollicitanten bewust uit te nodigen voor een gesprek.
 
Van de ondervraagde ondernemers verwacht ruim een derde komend jaar nieuwe werknemers aan te nemen. Meer dan een derde denkt dat het aantal werknemers stabiel blijft en 21 procent rekent op een krimp.
 

Bonus

Ondernemers zonder vacatures worden aangespoord hun netwerk open te stellen. Uit de enquête blijkt dat 28 procent bereid is om dat te doen. Slagmolen benadrukt dat je als ondernemers ook (financiele) regelingen kunt inzetten als je een 55-plusser in dienst neemt. Denk bijvoorbeeld aan de mobiliteitsbonus.
 
Tijdens de Week van de Ondernemer riep minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de 1.500 aanwezige ondernemers op om zich aan te sluiten bij het initiatief MKB-Nederland en UWV.

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten