Visie op duurzame inzetbaarheid

Wat maakt oude werknemers aantrekkelijk?

Ouderen zijn loyaal, hebben extra kennis en ervaring

Automatiseringsbedrijf Capgemini verlaagt de lonen van oudere werknemers om zo ruimte te creëren voor nieuwe werknemers. Oudere werknemers maken ook minder kans te worden uitgenodigd op een sollicitatiegesprek. Maar volgens een analyse van Raad voor Werk en Inkomen zijn oudere werknemers juist van grote waarde voor een bedrijf.

01 april 2020

Hoe zet ik een coachingstraject op?

Een stappenplan

Je kunt de interne leercultuur van je bedrijf verbeteren door coaching. Je zorgt dat je meer ervaren collega’s kennis delen met jongere medewerkers. Hoe zet je zo’n coachingtraject op?

25 maart 2020

Duurzame inzetbaarheid: wat is het en hoe pas ik het toe?

Hoe kan ik het beste uit mijn personeel halen?

De winnaar van de ElkeDagBeter Award wordt volgende week bekend gemaakt. Daarom geeft ondernemer Jaap Hardeman van HRMatches advies hoe je het beste uit je personeel kan halen.

18 april 2014

Mobiliteit en ondernemen: kies voor duurzaam!

Hangout Week van de Ondernemer in Arnhem

In Arnhem en Nijmegen doen ze er alles aan om duurzame mobiliteit te stimuleren onder ondernemers. Tijdens de Week van de Ondernemer in Arnhem werden drie cheques met subsidie uitgereikt aan ondernemers voor de aanschaf van een biogas auto.

17 mei 2013

Hoe maak je een personeelsscan?

Breng de kwaliteiten en het potentieel van je personeel in kaart

Met een personeelsscan zie je direct hoeveel kwaliteit je in huis hebt en welke medewerkers nog groeipotentie hebben. Hoe maak je zo'n foto van je personeel?

21 februari 2013

Help mijn personeel luistert niet!

Onderdeel van het project Excelleren.nu van MKB-Nederland

Problemen met delegeren en personeel dat niet luistert? Mine van Wychen van training- en organisatieadviesbureau RIN geeft praktische tips en advies.

21 januari 2013

Verbeter je medewerkers, begin bij jezelf

Soms is er iets mis met de manier van leidinggeven

Jarenlang was 'the sky the limit'. Nu het economisch moeilijke tijden zijn, willen veel mkb-ondernemers meer grip krijgen op hun personeel. Maar soms ligt het ook aan de manier van leidinggeven.

04 januari 2013

Hoe zet ik een generatiebril op?

Herken de generaties binnen je onderneming

Welke generaties werken er op de werkvloer? Zijn het vooral babyboomers of vooral screenagers? Zet zo af en toe een generatiebril op….

29 november 2011

Wat is generatiemanagement?

Houd rekening met de generatieverschillen op de werkvloer

Binnen je bedrijf werken zowel (piep)jonge als oude(re) mensen naast elkaar. Zo op het eerste gezicht zonder problemen. Toch is generatiemanagement om veel redenen een must.

29 november 2011

Wat is het nut van een personeelsscan?

Sta eens stil bij de samenstelling van je personeelsbestand

Als ondernemer moet je weten hoeveel kwaliteit je ‘in huis’ hebt. Ook is het zinvol de groeipotentie van je medewerkers in kaart te brengen. Dat kan met een personeelsscan.

29 november 2011