Dijk & Van Emmerik

Passie voor mens en werk

01 februari 2021

‘Vallen is niet erg. Blijven liggen wel.’ Sterker nog: blijven liggen is voor veel mkb’ers helemaal geen optie. Voor ons gedreven team van HR-deskundigen en arbeids- en organisatiepsychologen gelukkig ook niet. We weten namelijk uit ervaring dat bedrijven die tijdelijk stagneren, straks weer kunnen groeien. En dat ondersteuning door een goed HR-adviesbureau uitval voorkomt en het noodgedwongen afscheid van gewaardeerde medewerkers verzacht: ruim 95% van onze outplacement-kandidaten vindt binnen een half jaar nieuw werk dat bij hen past. Ook in crisistijd.

Wij zijn Dijk & Van Emmerik

Veel bedrijven worden hard geraakt, andere beleven nu juist hoogtijdagen. In beide gevallen versterkt ons team jouw organisatie met positieve oplossingen die wetenschappelijk bewezen effectief zijn. Dat doen we genuanceerd én duidelijk. Dijk & Van Emmerik is een compact, maar allround HR-adviesbureau, waardoor we kunnen leveren wat er nodig is. Van assessment, outplacement en re-integratietraject tot psychologische begeleiding, leiderschapscoaching en organisatieadvies.

Onze diensten voor het mkb

Assessments

Als mkb-bedrijf wil je de juiste medewerker op de juiste plek. Een sollicitant die op een later moment niet goed functioneert of snel weer vertrekt kost je namelijk heel veel geld en energie. Met onze assessments verzekeren we je van de juiste match. Of testen we je huidige medewerker op de capaciteiten die deze nodig heeft om door te stromen naar die leidinggevende functie.

Leidinggeven op afstand

Thuiswerken is here to stay. Hoe zorg je dat je medewerkers hun resultaten bereiken als ze op afstand van je werken? Vertrouwen is een sleutelbegrip, maar hoe stimuleer je vertrouwen onder je personeel als je te maken hebt met een onzekere tijd? Dijk & Van Emmerik biedt op dit gebied diverse (online) coaching en trainingen aan.

Een goede werk-privébalans

Je wilt goed voor medewerkers zorgen. Ze boeien en behouden voor de organisatie. Maar hoe staan ze nu in hun werk? Vinden ze nog een goede balans tussen werk en privé en beschikken ze over voldoende energie? Met onze vitaliteitsworkshops haal het beste uit je mensen. 

Outplacement

Ook voor werkgevers is ontslag een ingrijpende gebeurtenis. Zeker als het gaat om afscheid van waardevolle mensen om (bedrijfs)economische redenen. Bij Dijk & Van Emmerik helpen we je om samen met je werknemer(s) tot een respectvolle, rechtsgeldige oplossing te komen.

Re-integratie

Een re-integratietraject is pas succesvol als zowel werkgever als werknemer er beter uitkomen. We ondersteunen je om stapsgewijs, helder en poortwachterproof te werk te gaan.