Drie tips voor een onvergetelijk bedrijfsuitje

23 november 2021

Wil je je werknemers bedanken voor hun werk en laten zien wat ze voor het bedrijf betekenen, dan wil je natuurlijk een onvergetelijk bedrijfsuitje voor ze organiseren. Bovendien vergroot je met een bedrijfsactiviteit de teamspirit en weten we dat het regelmatig organiseren van bedrijfsuitjes de productiviteit en creativiteit vergroot.

Wat dacht je van een vakantiehuis Nederland huren en daar een welverdiende vakantie te vieren met het hele team? Met deze drie tips maak je er een bedrijfsuitje van om nooit te vergeten.

Tip 1: Geef je werknemers de ruimte

Een bedrijfsvakantie is natuurlijk een ontzettend leuk idee, maar vergeet niet dat je werknemers al de hele week met elkaar te maken hebben. Maak er dus echt een vakantie van door iedereen de ruimte te geven. Dat kun je doen door een groot vakantiehuis te huren, met genoeg ruimte om af en toe ook wat tijd voor jezelf te nemen, of door meerdere vakantiehuisjes naast elkaar te huren. Spreek bijvoorbeeld ook af om het niet voortdurend over werk te hebben, behalve bijvoorbeeld op een afgesproken tijd als je een bepaald project wilt bespreken of de jaarcijfers wilt bespreken.

Tip 2: Maak het voor iedereen leuk

Collega’s hebben elkaar niet uitgekozen en er zullen dan ook uiteenlopende interesses zijn. De een plant zijn weekend graag vol met activiteiten, een ander ontspant liever met een kopje koffie of een glaasje wijn op het terras. Om te voorkomen dat er werknemers zijn die het niet naar hun zin hebben, kun je ervoor kiezen om meerdere keuzes te geven om te doen op een dag. Het idee dat zij zelf kunnen kiezen geeft al een gevoel van vrijheid. Ook leuk: organiseer een speurtocht, waar er voor iedereen een leuk element in is verwerkt. Zo leer je elkaar meteen weer wat beter kennen.

Tip 3: Sluit feestelijk af

Je bent dankbaar voor je medewerkers en hun goede werk mag gevierd worden. Organiseer daarom op de laatste avond van de bedrijfsvakantie een leuk feest. Je kunt van tevoren informeren of dit mogelijk is op de vakantielocatie, of ergens daar in de buurt. Vraag je medewerkers feestelijke kleding mee te nemen en verwen ze met een glas bubbels, goede muziek en vooral veel gezelligheid. Op deze manier wordt het ongetwijfeld een bedrijfsuitje om nooit te vergeten.