Uurloon bestaat niet

Column Ralph Karseboom

14 oktober 2016

Ik hoor men altijd (klagend) praten over hun uurloon. Het is te laag, het is niet eerlijk en het is ongelijk. Maar is het wel oneerlijk? Waarom krijgt de een meer betaald dan de ander? Waarom bestaat uurloon niet? Dit alles zal ik in dit artikel behandelen.

Waarde

Als je echt per uur betaald zou krijgen, dan kun je niet zo goed thuis blijven zitten en geld ontvangen. Je krijgt immers per uur betaald, toch? Nee, we weten allemaal dat dit niet zo is. Waarom krijgt de een 300 euro per uur, en de ander 10 euro per uur voor datzelfde uur? Dit komt omdat je niet per uur betaald krijgt, maar voor de waarde dat jij in dat uur kunt leveren. De kern van dit verhaal is dat je jezelf zo ver moet ontwikkelen dat je zo’n grote toegevoegde waarde bent voor het bedrijf, dat ze je wel meer moeten betalen voor dat uur om er voor te zorgen dat je niet door de concurrentie wordt weggelokt.

“Wens niet voor betere omstandigheden, zorg voor de kennis en wil om je omstandigheden te veranderen”. - Ralph A. Karseboom

Ontwikkel jezelf

Het is heel belangrijk om jezelf continue te blijven ontwikkelen. Lees boeken, niet zomaar boeken maar managementboeken. Het mooie van boeken is dat het vol staat met informatie over succes. Bijna alle succesvolle ondernemers hebben een eigen boek geschreven en leveren jou op een presenteer plaatje aan hoe zij tot dat succes zijn gekomen. Het blijft mij verbazen hoe weinig men zichzelf ontwikkelt nadat hun opleiding is afgelopen. Het verbaast mij nog meer dat men liever 50 shades of grey leest in plaats van een boek dat je leven kan veranderen. Een boek dat je blik kan verruimen en jouw kennis een gigantische sprong kan geven. Dit draagt allemaal bij aan een hoger inkomen. Iedereen kan zijn inkomen verhogen, je moet echter wel de wil hebben om er alles voor te doen om succes te behalen. Half werk geeft je half resultaat. Niemand wil een auto met twee wielen. Niemand wil een half product.

“Go the extra mile, there’s nobody on it”.

Streef naar succes

Je zou het een obsessie kunnen noemen. Echter zijn niet alle obsessies een gevaar. Succesvolle mensen hebben e´e´n belangrijk ding gemeen; het streven naar succes! Het blijft echter niet bij streven. Succesvolle mensen gaan er 100% voor. Succesvolle mensen werken geen 26, 32, 36 of 40 uur per week. Zij werken 60 uur of meer per week. Zij doen alles binnen hun macht om hun toekomst in eigen hand te nemen. En het mooie hiervan is; jij kan het ook! Iedereen kan succesvol worden, je moet er echter 100% voor gaan. Je zal verbaast zijn om te zien hoeveel jij kunt bereiken en hoeveel energie je hier van zal krijgen.

Op jouw succes!