Winkeliers kampen met personeelstekort

Amsterdamse winkeliers zoeken naar personeel

15 december 2009

Door een aantrekkende economie heerst er een personeelstekort. Met name in Amsterdam zijn vacatures moeilijk in te vullen. Volgens MKB Amsterdam is het aantal vacatures in een jaar tijd meer dan verdubbeld.

Veel winkels en cafés kunnen daarom moeilijk aan personeel te komen. Bovendien kampen deze winkels met een negatief imago. Je zou te hard moeten werken voor te weinig geld. Het MKB wil dat beeld bijstellen. Een speciale website moet werkgevers en personeel makkelijker met elkaar in contact brengen. Een deel van het tekort zal echter ook moeten worden opgevuld met langdurig werklozen.

De MKB Servicedesk biedt ondernemers hulp bij hun zoektoch naar nieuw personeel. Zo kun je in dit artikel lezen hoe je nieuw personeel moet zoeken. Ook kun je via onze website direct zoeken in de vacaturebank van het CWI. Ben je op zoek naar personeel, maar heb je geen tijd om kandidaten op gesprek te laten komen of actief personeel te werven? De MKB Servicedesk biedt de oplossing. Klikhier voor de mogelijkheden.

Bron: AT5