Het relatiegeschenk als waardering voor je werknemers

Trends, regels en ideeën

31 oktober 2018

Werknemers vormen het sociaal kapitaal van je onderneming. En in de huidige markt zijn ze goud waard, want goed personeel vind je niet meer zo makkelijk. Wil jij je waardering laten zien door middel van een relatiegeschenk, maar weet je niet zo goed wat je dan kunt geven? In dit artikel maak je kennis met de wondere wereld van de relatiegeschenken…

Als je bezig bent met een cadeau voor je werknemers komen er een hoop vragen op: waar maak ik ze blij mee, welke indruk maakt dit, wat kan ik allemaal kiezen en wat kost het? Helaas zijn er geen formules of regels waarmee je in een klap antwoord hebt op al deze vragen. Wel zijn er een aantal trends die je kunt volgen, zodat je cadeau helemaal up to date is.

Relatiegeschenken trends

In Amerika vind je de grootste relatiegeschenkenbeurs. Hier worden niet alleen alle mogelijkheden getoond, maar worden ook elk jaar de trends op het gebied van cadeaus voor je werknemers onder de loep genomen. De afgelopen en komende tijd zijn technologische gadgets in opkomst. Powerbanks, tablesaccesoires of een handige oplaadkabel zijn niet alleen handig op je werk, ook thuis zijn dit gewilde cadeaus. Onderzoek laat zien dat praktische cadeaus, degene die je kunt gebruiken, vaker worden gehouden dan artikelen die dat niet zijn.

Ook producten uit de duurzaamheidshoek doen het goed volgens de trendwatchers. Hiermee breng je namelijk twee boodschappen over. Je denkt dan niet alleen aan je werknemers, maar ook aan het milieu.

Het juiste relatiegeschenk kiezen

Als je de trends een beetje volgt, zit je al een heel eind in de goede richting. Naast de eerder genoemde powerbank of oplader kun je ook kiezen voor een goodiebag. Deze tas vul je met verschillende producten, zodat er voor ieder wat wils in zit. Je kunt er ook voor kiezen om een meer thematisch cadeau te geven, bijvoorbeeld een pakket met voetbalspullen of sportaccessoires. Hiermee kun je laten zien dat je de gezondheid van je medewerkers belangrijk vindt en hier over mee wilt denken.

Relatiegeschenken bestellen

Als je eenmaal een idee hebt, dan wil je dit cadeau bestellen. Zonder dat je daarvoor stad en land of meerdere winkels af moet. Bij Maxilia vind je een heel groot assortiment relatiegeschenken onder een digitaal dak. Doe eerst inspiratie op over de vele mogelijkheden of kies direct het cadeau wat bij jouw organisatie en werknemers past.