Personeelskrapte bij MKB

Functie-eisen worden bijgesteld om toch aan personeel te komen

03 januari 2012

Ruim driekwart van de bedrijven in het midden- en kleinbedrijf (MKB) heeft problemen om vacatures te vervullen. Bij 184.000 ondernemingen staan vacatures open. Werkgevers stellen hun functie-eisen bij om toch aan personeel te komen. Het zittende personeel moet harder werken en meer overuren draaien. Dat meldt onderzoeksbureau EIM.

Kritiek op sollicitanten

De kandidaten die solliciteren op de functies in het mkb hebben vaak een tekort aan vakkennis of opleiding. Bovendien vinden ondernemers dat het veel sollicitanten ontbreekt aan motivatie, inzet, karakter en mentaliteit.

Van de mkb-bedrijven met vacatures heeft 16 procent zijn eisenpakket tijdens de wervingsperiode bijgesteld. In de industriële sectoren en overige dienstverlening is dat bij 30 tot 40 procent van de bedrijven het geval.

Ervaring en opleiding

Ondernemers doen de meeste concessies op het vlak van ervaring en opleidingsniveau. De entrepreneurs denken dat dit met leren in de praktijk kan worden opgevangen.

Daarnaast gebruiken de groothandel en zakelijke dienstverlening vooral het salaris, de metaalindustrie het type dienstverband, en de zakelijke dienstverlening en bouw de secundaire voorwaarden als instrument om nieuw personeel binnen te halen.

Zittend personeel

Werkgevers in het mkb maken gebruik van uitzendkrachten om de nood te lenigen. Ook werven ze personeel bij andere bedrijven en besteden ze werkzaamheden uit.

De krapte op de arbeidsmarkt heeft gevolgen voor het zittende personeel. In de industriële sectoren en de detailhandel moeten employees relatief veel overwerken. In de autosector en detailhandel mag het personeel minder vaak verlof opnemen. In de horeca worden vaker de (secundaire) arbeidsvoorwaarden aangepast.

bron: zibb.nl