Personeels tekort werkt groei bedrijven tegen

Dit blijkt uit onderzoek van BDO CampsObers Accountants & Adviseurs en Graydon Nederland BV onder de 420 bedrijven

02 maart 2010

Veel bedrijven kampen met vactures en kunnen moeilijk aan geschikt personeel komen.

Zestig procent van de snelst groeiende bedrijven in Nederland ziet de huidige krappe arbeidsmarkt als de belangrijkste belemmering voor verdere groei.Veel bedrijven kampen met vactures en kunnen moeilijk aan geschikt personeel komen.

Goed personeelsbeleid

De bedrijven die door BDO CampsObers en Graydon werden ondervraagd, delen die laatste conclusie niet. Ruim 70% verwacht dat hun personeelsbeleid uiteindelijk garant zal staan voor het aantrekken en binnenhouden van talent.

Stagiaires

Een goede manier voor ondernemers om aan geschikt personeel te komen is het aanbieden van stages. Werkgevers kunnen op die manier hun werknemers opleiden in een werkwijze die past in hun bedrijf. Daarnaast zijn de ondernemers verzekerd van gekwalificeerd personeel.

Wanneer je nu een stagiaire zoektkan hij/zij waarschijnlijk al gelijk wat vakantiewerk doen en per september beginnen met de stage.

Werkloosheid

Ondertussen daalt de werkloosheid in Nederland nog wel, maar minder snel dan voorheen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde donderdag dat die van april tot en met juni was gedaald tot 4% van de beroepsbevolking. Een jaar eerder was dit nog 4,6%.

In het afgelopen halfjaar nam de werkloosheid met gemiddeld duizend per maand af. Dat is de kleinste afname sinds de daling drie jaar geleden werd ingezet.

In de maanden april, mei en juni waren (gecorrigeerd voor het seizoen) gemiddeld 312.000 mensen werkloos. Dat is drieduizend meer dan de periode van maart tot en met mei. Volgens het CBS is het nog te vroeg om te spreken van een omslag. De cijfers moeten volgens de onderzoekers over een langere periode worden bekeken.

Bron: FD