Bijbaan goed middel om hoog opgeleid personeel vroegtijdig binnen te halen

Studenten zetten vooral eigen netwerk in om aan bijbaan te komen

15 december 2009

Steeds vaker worden bijbanen gebruikt om studenten in een vroeg stadium voor een vast dienstverband op de lange termijn te werven. Voor studenten zijn salaris, de reistijd en flexibele werktijden belangrijke aandachtspunten. Ook een goede werksfeer, een relaxte manager en de mogelijkheid om werkervaring op te doen spelen mee. Routinematig werk zorgt voor afhakers, zo blijkt uit onderzoek van Intelligence Group onder 575 studenten en scholieren.

Voor studenten zijn salaris, de reistijd en flexibele werktijden belangrijke aandachtspunten. Ook een goede werksfeer, een relaxte manager en de mogelijkheid om werkervaring op te doen spelen mee. Routinematig werk zorgt voor afhakers, zo blijkt uit onderzoek van Intelligence Group onder 575 studenten en scholieren.

Werkgevers proberen studenten binnen te houden na hun afstuderen, door ze tijdens de studie bijbaantjes te bieden. De krapper wordende arbeidsmarkt en het moeilijker werven van starters speelt hierbij een rol. De meeste studenten blijken best tevreden te zijn over hun bijbaan en beoordelen deze met gemiddeld een 7,4.

Twee op de drie studenten of scholieren schakelt vrienden of familie in bij het vinden van een baantje. Vooral de HBO- en WO-studenten zoeken vaker via hun eigen netwerk. Verder gebruiken ze achtereenvolgens: internetsites van bedrijven, bellen naar bedrijven, vacaturesites, krant/dagblad, uitzendbureau en h-a-h-kranten. Een huidige baan is het meest gevonden via vrienden/familie/bekenden, via een advertentie, via internet of via een oud-werkgever.

Bron: MKBnet