'Een goede leercultuur, zet je als ondernemer op de kaart'

Excelleren.nu moet zorgen voor professionalisering van detailhandel

17 september 2012

MKB Servicedesk sprak met Jasper Bekhuis, van het Vakcentrum.

Excelleren.nu is een project dat wordt geleid vanuit MKB-Nederland en veertien verschillende branche-organisaties. Wij vroegen verschillende brancheorganisaties: wat vinden jullie van Excelleren.nu? Deze keer Jasper Bekhuis, van brancheorganisatie het Vakcentrum.

Vertel eens over het Vakcentrum?!

Het Vakcentrum is de brancheorganisatie van de zelfstandige detaillist in de foodsector en de fast moving consumer goods. De Vakcentrumleden vertegenwoordigen zo'n 75% van de totale omzet in food gerealiseerd door zelfstandige ondernemers.

Wat vindt het Vakcentrum van het starten van het project Excelleren.nu?

"Het Vakcentrum is blij met het starten van dit project. De overheid laat hiermee zien dat het de juiste prioriteiten legt."

Waarom is dit project van belang voor je branche?

"Wij willen graag onze leden enthousiasmeren om een professionaliseringsslag te maken op het gebied van de leercultuur. Wij denken dat het project Excelleren.nu dit een goede stimulans geeft. Bovendien kan het project het imago van de branche een impuls geven."

Verwacht je veel animo vanuit de branche? En waarom?

"Wij verwachten dat er zeker animo vanuit de branche is. Een goede leercultuur binnen je bedrijf, zet je op de kaart als gewaardeerd ondernemer. Het verstevigt je positie binnen de branche en laat zien dat je maatschappelijk verantwoord bezig bent."

Wat verwacht je van de uitkomst het project? 

"De individuele ondernemer kan rekenen op relevante rapporten, adviezen en opleidingsplannen, waarvan hij direct kan profiteren. Door de scholing van medewerkers op de werkvloer, gericht op een duurzame en brede inzetbaarheid van het personeel, kunnen de bedrijfsprestaties worden geoptimaliseerd."

Heb je nog een oproep aan uw leden?

Investeren in mensen loont!

Wil je meer weten over hoe het Vakcentrum jou verder kan helpen? Laat dan hier je gegevens achter.