Werkgever wil privéleven personeel bespreken

Meerderheid werkgevers wil meer weten over het privéleven van werknemers

11 augustus 2011

Werkgevers willen meer op de hoogte zijn van het privéleven van hun werknemers. Ze hopen daardoor te kunnen zorgen voor een betere balans tussen werk en privé, om te voorkomen dat personeel in de Ziektewet komt.

Dat blijkt uit onderzoek van 365/Zin, voor HR-consultancy en arbeids- en organisatiekunde. De dienstverlener heeft 600 werkgevers en meer dan 1600 werknemers ondervraagd over dit onderwerp. Wat blijkt? Driekwart van de werkgevers vindt het belangrijk om informatie te hebben over het privéleven van hun werknemers.

Bemoeizuchtig Hoe graag werkgevers die informatie ook hebben, ze vinden het vaak spannend om werknemers te vragen naar hun privéleven. De reden? Ze zijn bang dat hun personeel hen ziet als bemoeizuchtig.

Hoe blijf je op de hoogte? De hamvraag: Hoe kun je op de hoogte blijven van het privéleven van je werknemers, zónder bemoeizuchtig over te komen? Directeur Rosé van Velzen van 365/Zin verklaart hierover tegen NU.nl: "Wees niet bang om een gesprek met iedere werknemer aan te gaan. Meestal zien personeelsleden dit juist als goed leiderschap."

25 tot 33 procent van de werknemers is gespannen En het is nodig, om die dialoog aan te gaan. Uit het onderzoek van 365/Zin blijkt namelijk ook dat de combinatie tussen werk en privé bij een derde van de werknemers níet in balans is. Een kwart van de werknemers is gespannen door het privéleven en een derde van de werknemers is gespannen door werk.

Bron: NU.nl

Download ook het whitepaper leefritme, om te zien hoe je zélf je werk beter kunt laten aansluiten op je privésituatie.

Auteur

Lenneke Arts