Kwart personeel op dieet

Jong personeel lijnt vaker dan ouder personeel

03 augustus 2012

Een kwart van de Nederlandse werknemers volgt op dit moment een dieet. Jongere medewerkers diëten opvallend vaker dan oudere medewerkers.

Van de werknemers in de leeftijdscategorie 16-34 volgt 30 procent een dieet, tegenover 20 procent van werknemers in de leeftijd 35 tot 55 jaar en ouder. Dit blijkt uit onderzoek van cateraar Eurest, gehouden onder ruim 300 gasten van Nederlandse bedrijfsrestaurants.

Bedrijfskantines

Uit het onderzoek blijkt dat zowel mannen als vrouwen lijnen. Gezonde snacks zijn vooral in trek in bedrijfskantines; maaltijdsalades en fruit- en zuivel doen het op dit moment erg goed.

De helft van alle ondervraagden let op het aantal calorieën dat zij per dag binnenkrijgen. Hoewel oudere werknemers minder vaak een dieet volgen, tellen zij meer dan jongere werknemers de calorieën en zijn zij hier dus bewuster mee bezig zijn. Vrouwen letten iets vaker dan mannen op de calorieën. Bij de keuze van voedingsproducten in het bedrijfsrestaurant zijn werknemers kritisch. Een kwart van alle ondervraagden kiest bewust voor producten die helpen bij het afvallen of het verbeteren van hun figuur. 

Uit het onderzoek blijkt dat consumenten steeds grondiger de labels en etiketten op producten bekijken en vergelijken. Meer dan de helft van de respondenten geeft aan etiketten nauwkeurig te lezen en hun keuze voor een bepaald product deels hierop te baseren. Eén op de acht ondervraagden is van mening dat etiketten niet altijd duidelijk leesbaar en begrijpelijk zijn. Vooral ouderen kunnen niet altijd uit de voeten met de verschafte informatie.   Lees meer over de gezondheid van uw personeel in 'Hoe houd ik mijn bedrijf gezond' en 'Hoe zet ik het gezondheidsmanagement van mijn bedrijf op?'.     

Bron: nu.nl