Hoe krijgen mijn leidinggevenden meer grip op verzuim?

Blijf betrokken bij je personeel

04 mei 2012 27 juni 2013

Is het druk op de zaak, dan is een logisch gevolg dat de stapel werk per medewerker hoger wordt. Je wil voorkomen dat je medewerkers een burn-out krijgen en gaan verzuimen. Hoe doe je dat?

Een mens houdt van presteren. Dat je dus in drukke tijden extra veel vraagt van je werknemers is geen probleem. Maar mensen kunnen niet langdurig onder spanning werken. Aangezien burn-outs een groot deel van het verzuim vertegenwoordigen, is het zaak om te voorkomen dat je roofbouw pleegt op je werknemers. Zorg daarom dat je leidinggevenden (of jijzelf, als jij de leidinggevende bent) in de gaten houden of je werknemers de druk nog aan kunnen.

Een logische manier om te zien of je werknemers de druk nog aan kunnen, is door ze goed in de gaten te houden. Levert iemand mindere kwaliteit dan je van hem gewend bent of oogt een van je werknemers vermoeid of gestrest, vraag dan gewoon eens of er iets aan de hand is. Het is de moeite: Met vroegtijdige signalering kun je de verzuimduur met een derde verkorten. Dit levert je bij een verzuimduur van 53 dagen, 4250 euro op.

Zorg dat jij en/of je leidinggevenden in gesprek blijven met je medewerkers en daarvoor vaste momenten met je personeel inplannen. Dat hoeft niet lang te duren: Vraag je werknemers tijdens zo’n gesprek hoe het met ze gaat en informeer of ze ergens hulp bij nodig hebben. Begrip tonen kan ook al ontzettend helpen: ‘Ik weet dat het druk is, houd nog even vol.’ Vraag ook hoe het thuis gaat en of er dingen spelen waarvan je op de hoogte moet zijn. Mogelijk speelt er thuis iets dat invloed heeft op de prestaties van je werknemers. Ben je hier op tijd van op de hoogte, dan kun je hulp bieden of zorgen dat deze werknemer even ontlast wordt.

Vertrouwen

Natuurlijk kan er tussen de gesprekken door ook iets voorvallen, bij je werknemer thuis of op de werkvloer. Heel belangrijk is te zorgen dat er een goede vertrouwensband is tussen jou (of je leidinggevende) en je werknemers. Is deze band goed en is de drempel voor je medewerkers laag, dan zullen ze ook eerder naar je toe komen als er iets is waar ze hulp bij nodig hebben. Dit lijkt misschien geitenwollensokkerig, maar het redt je bedrijf van verzuim.

Bron: 365