Personeelstekort in detailhandel

Overheid moet meewerken aan gunstige voorwaarden

15 december 2009

De detailhandel zit te springen om personeel en biedt kansen op werk voor iedereen die nu buiten het arbeidsproces staat. Dat stelt de Nationale Winkelraad in de Detailhandelsnota 2007 die dinsdag is verschenen.

Na jaren van inkrimping van het personeelsbestand, neemt het aantal banen in de detailhandel volgens de raad tot 2012 met 100.000 toe tot 800.000 banen. Met name in de Randstad is een tekort aan personeel omdat vraag en aanbod niet goed op elkaar aansluiten.

De raad merkt in haar nota op dat de overheid het aannemen van nieuw personeel moet stimuleren. Dit kan zij doen door onder meer het ontslagrecht versoepelen. Bovendien moet de zogeheten aanrechtsubsidie, de overdraagbare heffingskorting voor de niet-werkende partner, moet sneller worden verlaagd of afgeschaft.

Ook de MKB Servicedesk denkt met de ondernemer mee op de zoektoch naar nieuw personeel. Hiertoe heeft het samen met de CWI een vacaturebank opgestart. Meer hierover lees je in dit artikel. Klik hier om direct nieuw personeel te zoeken en te vinden. Ads_kid=0;Ads_bid=0;Ads_xl=0;Ads_yl=0;Ads_xp=';Ads_yp=';Ads_opt=0;Ads_wrd=';Ads_prf=';Ads_par=';Ads_cnturl=';Ads_sec=0;Ads_channels=';document.write("");