45-plusser zonder werk? Ga ondernemen!

CWI gaat ondernemerschap onder werkloze 45-plussers stimuleren

15 december 2009

Bijna de helft van het aantal ingeschreven werkzoekenden bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) is ouder dan 45 jaar. Dit terwijl de werkeloosheid onder 45-plussers daalt. Daarom wil het CWI het zelfstandig ondernemerschap onder deze groep stimuleren.

De nieuwe aanpak gaat in april in vijftien vestigingen van start. De proef die vorig jaar in Gooi-Noord werd gehouden was zo'n succes, dat het nu in meerdere vestigingen van het CWI wordt doorgevoerd. Werkloze 45-plussers die geïnteresseerd zijn in het opstarten van een eigen bedrijf kunnen een e-mail sturen naar de CWI-adviseur en een competentietest aanvragen. Het CWI denkt hiermee het aantal ondernemers dat start vanuit een uitkering met 60% te laten stijgen.

MKB Servicedesk

Ook de MKB Servicedesk stimuleert het ondernemerschap onder alle leeftijdsgroepen. Wij helpen je dan ook graag met het opstarten van jouw onderneming en alles wat daarbij komt kijken. Voor meer informatie over het starten van een uitkering klik hier. Meer over het opstarten van een eigen bedrijf kun je hier vinden.