"Van elke dag hetzelfde, worden mensen stoïcijns"

Ondernemer in Beeld | Edwin Handigman

10 maart 2014

Hij gaat met zijn personeel om alsof het familie is. Door zijn medewerkers betrokken te houden en voor afwisseling te zorgen, maakt Edwin Handigman van Multicopy Gouda zijn personeel duurzaam inzetbaar.

Naam: Edwin Handigman (44)

Bedrijf: Multicopy Gouda

Bedrijfsvorm: BV

Personeel: 2 medewerkers

Overgenomen: 2009

"Er is niet één goede manier om leiding te geven," begint eigenaar Edwin Handigman van Multicopy Gouda zijn verhaal. "Maar betrokkenheid is het toverwoord. Ik ga met mijn twee personeelsleden om alsof het familie is. Ongeacht hun capaciteit, probeer ik mensen betrokken te maken bij het werk wat ze doen."

Waken voor routine

Handigman vindt het belangrijk om zijn medewerkers de juiste begeleiding te geven. "Niet door hen aan het handje mee te nemen, maar wél door stap voor stap te bespreken wat ze doen en waarom ze iets doen." Overtuigd: "Als mensen het waarom niet kennen, vervallen ze in routine. En van elke dag hetzelfde word je stoïcijns." Bij het grafische bedrijf in Gouda krijgen mensen daarom steeds wisselende taken. De ene keer kaarten maken, de andere keer folders. Eerst ontwerpen, dan weer printen of inpakken. 

Broodjes halen

Gezondheid vindt de ondernemer belangrijk. Fruit staat daarom altijd op tafel en eens in de zoveel tijd trakteert hij op een gezonde lunch. "Dan zeg ik: vergeet je pauze niet. Kom, we gaan even zitten. Dan haal ik broodjes. Ontspannen is óók belangrijk. Dan lopen ze daarna twee keer zo hard." Hijzelf ook trouwens, want een goede leidinggevende werkt volgens hem mét zijn mensen. 

Op het matje

Zijn methode werkt, want zijn mensen gaan met plezier naar het werk. "Natuurlijk gebeurt er weleens iets. Doet een medewerker iets verkeerd en kost het geld. Maar als je op de juiste manier feedback geeft, in plaats van iemand op het matje te roepen, dan help je iemand vérder."

Auteur

Lenneke Arts