De 5 tips voor succesvolle expatriëring

Werknemers in het buitenland

01 december 2017

Heeft jouw bedrijf personeel in het buitenland? Daar komt veel bij kijken. Dit zijn de 5 beste tips om van expatriëring een succes te maken.

Whitepaper Personeel in het buitenland

Regel de praktische zaken goed

De belangrijkste tip: zorg dat de praktische zaken in orde zijn. Om te beginnen de papierwinkel: werk- en verblijfsvergunningen, vaccinaties, verzekeringen en wat dies meer zij. Verder huisvesting, een school voor de kinderen, vervoer, en wat je expat allemaal nog meer nodig heeft om een normaal leven te kunnen leiden in het buitenland. Vergeet niet om speciale afspraken op te nemen in een expatcontract dat je toevoegt aan het bestaande arbeidscontract. Daarin leg je bijvoorbeeld vast hoe lang de expatriëring gaat duren, hoe hoog de vergoeding is die er tegenover staat en wie welke verzekeringen regelt.

Spreek de taal

Zorg dat je werknemer de taal van het land machtig is. In veel landen kun je uitstekend met Engels uit de voeten. Maar wie een paar woorden kan wisselen in de lokale taal, ziet meer deuren voor zich opengaan. Dat betekent meer succes bij het zakendoen. Bijkomende voordeel: de expat zal zich sneller thuis voelen in zijn nieuwe land. En ook dat is belangrijk om de expatriëring goed te laten verlopen.

Ken de cultuur van het land

Het lijkt een dooddoener, maar is het zeker niet: als je de cultuur van het land kent en respecteert, heb je meer succes. Weten wanneer je handen schudt of hoe je een visitekaartje aanneemt, meedoen aan de karaoke, of je titel gebruiken terwijl je dat zelf eigenlijk wat overdreven vindt: het kan over de grens je goede opvoeding tonen, het ijs breken of je status bevestigen. En dus een wereld van verschil maken. Zorg er daarom voor dat je expat goed voorbereid vertrekt. Er zijn diverse trainingen te vinden, de ene meer uitgebreid dan de andere.

Werk samen

Opnieuw het wiel uitvinden is niet nodig. Sterker nog: het kost alleen maar geld. Veel ondernemers die voor het eerst in een land gaan zakendoen, zoeken samenwerking met Nederlandse bedrijven die daar al zitten. Vaak levert zo’n samenwerking beide partijen voordelen op. Zorg er ook voor dat je goede contacten onderhoud met de ambassade en de plaatselijke kamer van koophandel. Zij kunnen je tips geven en je in contact brengen met potentiële klanten. Ook de zogeheten Netherlands Business Support Offices kunnen veel voor je betekenen.

Denk na over straks

Maak goede afspraken met je expat, ook voor het moment van zijn terugkeer naar Nederland. Wellicht wacht hem dan een omgekeerde cultuurshock. Gun hem de tijd om weer aan Nederland te wennen. Maar vooral: spreek af wat de werknemer carrièregewijs mag verwachten. Wie jarenlang min of meer zelfstandig in het buitenland heeft gewerkt, verwacht misschien automatisch promotie. Voorkom teleurstelling door hierover helder te communiceren. Je wilt een zeer ervaren werknemer tenslotte niet naar de concurrentie zien vertrekken.