Hoe pak ik arbeidsrechtelijke problemen aan?

Een deskundige inschakelen is niet altijd nodig

03 augustus 2012

Wat doe je als je disfunctionerende medewerkers hebt? Kun je het dienstverband dan beëindigen? En hoe ga je om met zieke werknemers? Deze en andere vragen horen thuis onder het arbeidsrecht.

Je kunt een deskundige inschakelen om dit soort arbeidsproblemen op te lossen, maar in sommige situaties kun je heel goed jezelf redden. Als je personeel onder je hebt werken, is het belangrijk dat je inzicht hebt in de juridische aspecten. Je wil natuurlijk dat de arbeidsverhoudingen binnen je bedrijf goed zijn, zeker tijdens krapte op de arbeidsmarkt.

Wat is arbeidsrecht?

Het geheel van regels dat te maken heeft met de verhouding tussen jou als werkgever en je werknemers zijn het arbeidsrecht. Met dit recht wordt de werknemer beschermd tegen de dominante positie van de werkgever. Maar ook voor jou is het belangrijk dat inzicht hebt in juridische aspecten. Je wil natuurlijk dat de arbeidsverhoudingen binnen bedrijf goed zijn, zeker tijdens krapte op de arbeidsmarkt.

Onderdelen die onder het arbeidsrecht vallen zijn bijvoorbeeld het minimumloon, recht op vakantie en ontslagregeling.

Minimumloon

Het is wettelijk bepaald dat je een werknemer niet minder dan het minimumloon en minimumvakantiebijslag mag betalen. Doe je dit wel dan overtreed je de Wet minimumloon. Houd je je niet aan het minimumloon dan riskeer je een fikse boete. Wil je weten hoeveel jouw werknemers minimaal moeten verdienen? In deze tabellen kun je duidelijk zien wat de wettelijke minimumlonen zijn voor de verschillende leeftijdscategorieën

Vakantiedagen

Een werknemer heeft elk jaar recht op een aantal vakantiedagen afhankelijk van het aantal gewerkte dagen per week. Een werknemer die fulltime werkt heeft recht op minimaal twintig vakantiedagen. De regeling die bepaalt dat een werknemer vakantiedagen mag bewaren is sinds januari 2012 veranderd. De werknemer mag vakantiedagen nu zes maanden bewaren in plaats van vijf jaar. Lees meer informatie over de regels omtrent vakantiedagen

Ontslagregeling

Ook het ontslagrecht is onderdeel van het arbeidsrecht. Je mag een werknemer niet zomaar ontslaan. Het ontslagrecht bepaalt wanneer je iemand mag ontslaan en hoe.