Wat verandert er als mijn werknemers mobiel gaan werken?

De grens tussen werk en privé vervaagt

21 augustus 2012

Als je je werknemers de mogelijkheid biedt om mobiel te werken, verandert er veel binnen je bedrijf. Zo wordt de grens tussen werk en privé minder duidelijk en verandert de verhouding tussen jou en je personeel.

Werknemer wordt ondernemer

De vrijheid die werknemers krijgen dankzij mobiel werken, stimuleert hun ondernemerschap. Ze krijgen meer verantwoordelijkheid, ontwikkelen meer talenten en delen meer kennis. Het is belangrijk om je werknemers te stimuleren om risico’s te nemen en creatieve ideeën toe te laten. Heb vertrouwen, maar stel wel duidelijke doelen. Voor de werknemer is mobiel werken ook nieuw en de plotselinge vrijheid kan ook beangstigend werken.

Andere werkomgeving

Het kantoor wordt meer een ontmoetingsplaats dan een werkplaats. Het kantoor is bij uitstek de plaats waar face-to-face contact mogelijk is. Als werkgever kun dit te faciliteren door de werkomgeving aan te passen. Je kunt hierbij denken aan het inrichten van een brainstormruimte, loungehoek en vergaderruimte.

Andere communicatiemiddelen

Wil je mobiel werken invoeren dan zullen jij en je werknemers gebruik moeten gaan maken van andere communicatiemiddelen die werken op afstand mogelijk maken. Denk daarbij aan hardware zoals smartphones, een laptop met een mobiele internetverbinding en de faciliteiten om een conference call te plegen. Ook heb je software nodig om mobiel werken mogelijk te maken. Denk aan software die toegang tot de bedrijfsserver geeft en software die het delen van documenten mogelijk maakt. Als werkgever zul je de middelen hiervoor beschikbaar moeten stellen. Zorg er ook voor dat je werknemers met minder ICT kennis de kans geeft om te leren werken met moderne communicatiemiddelen.

Andere ‘mindset’

De manier van denken bij zowel ondernemer als werknemer moet veranderen. Mobiel werken laat de grens tussen werk en privé vervagen. Er hoeft niet meer van 9 tot 5 gewerkt te worden op een vaste plek. Werknemers moeten eraan wennen dat ze niet elk moment van de dag gecontroleerd kunnen worden of ze hun werkzaamheden wel goed uitvoeren. Mobiel werken betekent vertrouwen en loslaten. Als jij dat doet, krijgt je personeel automatisch meer vrijheid en verantwoordelijkheidsgevoel.

Minder controle

Als werkgever kun je minder goed controleren hoeveel uren je werknemers werken. Houd hier niet krampachtig aan vast. Een werknemer die veel vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgt zal het vertrouwen doorgaans niet snel beschamen. Doordat je resultaatdoelen afspreekt maakt het in feite niet uit waar, wanneer en hoe lang je werknemers werken.

Minder contact

Als jij en je personeel mobiel werken, zie je elkaar veel minder. Daarom is het belangrijk om goed contact te houden met elkaar, zodat het voor iedereen duidelijk blijft wat hij of zij moet doen binnen het bedrijf. Je zou een vaste dag kunnen afspreken waarop teamoverleg op kantoor kan plaatsvinden, maar om de routine echt te doorbreken kun je hier ook van af zien. Introduceer af en toe borrels of bedrijfsuitjes om het informele contact te stimuleren. Want ook dat is erg belangrijk.