'Gezonde leefstijl moet in cao werknemers'

Rosenmöller vóór gedwongen gezonde leefstijl

04 juli 2013

In de cao van je werknemers een bepaling opnemen die eisen stelt aan hun levensstijl, om hen te dwingen gezond te leven. Daarvoor pleit voorzitter Paul Rosenmöller van het Convenant Gezond Gewicht.

Mijn werknemer meldt zich ziek, en nu?

Paul Rosenmöller doet deze uitspraak omdat mensen er steeds bewuster van zijn dat een gezonde leefstijl belangrijk is om goed te kunnen functioneren. "Bewustwording is één van de taken van het convenant, maar uiteindelijk moet bewustwording ook worden omgezet in actie", zegt de voorzitter van het Convenant Gezond Gewicht. 

Gezondheidscheck en sportschoolabonnement

Die bewustwording ziet Rosenmöller op verschillende plekken. "In bedrijfskantines vind je een gezonder aanbod, ondernemers bieden hun werknemers fitnessabonnementen en gezondheidschecks en de overheid stimuleert een gezonde leefstijl via het Convenant." Het liefst wil de voorzitter deze trend doortrekken, door gezonde leefstijl van personeel onderdeel te maken van bedrijfsbeleid. "In het sociaal verkeer is het heel gebruikelijk dat je aan iemand vraagt hoe het met hem gaat. Waarom zou je dat óók niet vragen tijdens een functioneringsgesprek? Gek genoeg ligt dat vaak moeilijk."

Leefstijl in cao

Lukt dit niet, dan vindt hij het een goede oplossing om het op te nemen in cao's. Hij ziet dan ook graag dat de Stichting van de Arbeid, het landelijk overlegorgaan van de centrale organisaties van werkgevers en werknemers dit gaan bepleiten. Rosenmöller hoopt daarmee te zorgen voor een stok achter de deur voor werknemers met een ongezonde leefstijl.

Hoe zorg je voor een gezonder bedrijf?

Wil je een gezonde leefstijl onderdeel maken van je beleid, maar weet je niet hoe je het aan moet pakken? Gebruik deze tips:

  • Hang posters op met kreten die je personeel helpen aan een gezonde leefstijl. Bijvoorbeeld: 'loop naar een collega toe in plaats van hem op te bellen', 'pak eens wat vaker de fiets; op 93 procent van de dagen is het droog' en 'neem vaker de trap in plaats van de lift'.

  • Behoed je medewerkers voor rugklachten door hen verstandig te laten tillen met deze tips.

  • Zorg dat de lunch op kantoor gezond is, daag je medewerkers uit om samen te stoppen met roken en stel regels op over alcohol nuttigen op de werkvloer.

  • Bespreek het onderwerp gezondheid met je personeel. Dat begint met het delen van kennis: vertel over het gevaar van een slecht eet- of beweegpatroon. Bespreek een onderwerp als overgewicht altijd met het héle bedrijf in plaats van alleen met de groep over wie het gaat: voorkom dat individuele werknemers zich aangevallen voelen. Zorg ook dat je iets te bieden hebt: een vitaliteitsprogramma, het geven van tips of het in contact brengen met een professionele hulpverlener.

  • Wil je verder gaan? Zet beleid op rondom gezondheidsmanagement. Daarin zet je beleid op rondom onderwerpen als arbo, verzuim, bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning.

Auteur

Lenneke Arts