Personeels desk

Alles wat je moet regelen voor je werknemers
Powered by
<span style='color:#ffffff'>Alles wat je moet regelen voor je werknemers<style type='text/css'>h1, .deskHeader { color: #fff;  } </style>
male-industrial-worker-builder-working-with-PUNHTUF.jpg

5 tips om fysieke belasting te beperken

‘Klachten aan het bewegingsapparaat’ worden veroorzaakt door te zwaar of te veel tillen, werken met trillend gereedschap of een belastende werkhouding. Deze klachten zijn samen goed voor een derde van het totale ziekteverzuim in Nederland. Maar ook weinig bewegen of te lang zitten is ongezond. We hebben het dan over fysieke onderbelasting. Uitval door fysieke over- en onderbelasting zijn te voorkomen. We geven je vijf goede tips.
tired-woman-at-office-desk-PYQYBX4.jpg

Mkb onvoldoende op de hoogte van de Arbowet

Heb jij alles voor elkaar?
Ondernemers hebben te weinig kennis van de Arbowet. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De wet, die al in juni 2017 inging, stelt hogere eisen aan werkgevers dan voorheen. Maar een jaar na dato, kort voordat de overgangsregeling afliep, wisten drie van de vijf werkgevers nog niet wat er van ze werd verwacht. Werk aan de winkel dus, concludeert staatssecretaris Tamara van Ark.
sick-woman-sneezing-in-bed-PXBD2A8.jpg

Voorkom ziekteverzuim met deze 5 tips

Het gemiddelde verzuim in Nederland van werknemers in het mkb stijgt de laatste jaren. Een zorgelijke ontwikkeling, die ook nog eens een hoop geld kost. Gemiddeld kost één verzuimdag 250 euro. We delen vijf tips met je om je werknemers gezond en gelukkig te houden.
woamn-sick-at-home-on-the-couch-PLB5263.jpg

6 MKB-tips voor een sterk verzuimbeleid

Het gemiddeld ziekteverzuim in het mkb was vorig jaar 3,5%. Dat is een stijging ten opzichte van het jaar daarvoor en die stijging zette zich in 2018 voort. In het eerst half jaar was al sprake van een gemiddeld verzuim van 3,8%. Goed verzuimbeleid kan ondernemers helpen het verzuim te verlagen. Met de volgende zes tips helpen we je op weg.
exhausted-businesswoman-working-on-laptop-ZPNEW92.jpg

Zet in op duurzame inzetbaarheid

Door: Geerke Hopman, bedrijfsmaatschappelijk werker
Bijna één miljoen mensen in Nederland heeft last van werkstress. Eén op de zeven Nederlanders heeft het gevoel tegen een burn-out aan te lopen. Dit kan leiden tot zogenoemd psychisch verzuim. In dit artikel wordt besproken hoe psychisch verzuim wordt veroorzaakt. En belangrijker: hoe jij als werkgever bij kunt dragen aan duurzame mentale belastbaarheid.
Een-succesvolle-incompanytraining--5-tips

5 tips voor een succesvolle incompanytraining

Zo zorg je voor blijvende resultaten
Een speciaal voor jouw onderneming samengestelde cursus, gebaseerd op de wensen en eisen vanuit de organisatie. Dat is een incompanytraining. Het gaat altijd om maatwerk, wat voor goede resultaten zou moeten zorgen. Helaas is dit niet altijd het geval. En dat is zonde. Daarom zetten we 5 tips op een rij die van jouw incompanytraining een succes maken.
Hoe-motiveer-je-Millennials.jpg

Hoe motiveer je Millennials?

Inspireer & motiveer!
De Millenials vind je meer en meer op de arbeidsmarkt. Het zijn daarmee niet alleen je nieuwe klanten, maar ook je nieuwe werknemers. Een groep met veel mogelijkheden, mits je hen gemotiveerd houdt...
MKB-waarop-letten-mensen-aannemen.jpg

Wat is de identificatieplicht bij nieuw personeel?

Stap 1 bij nieuw personeel
De economie begint weer op volle toeren te draaien. Dit betekent voor veel MKB-bedrijven dat ze nieuw personeel gaan aannemen. Maar waar moet je opletten als je een nieuwe werknemer hebt aangenomen en hij of zij gaat bij je bedrijf beginnen?
Untitled design47.jpg

Wanneer heeft mijn werknemer recht op bijzonder verlof?

En hoe zit het met wettelijk verlof?
Een werknemer geeft aan dat hij bijzonder verlof wenst op te nemen. Zijn oma is gisteren overleden. Een ontzettend vervelende situatie. Je wilt hem uiteraard de tijd gunnen om dit te verwerken, maar tegelijkertijd is het ontzettend druk op het werk en kun je hem eigenlijk amper missen. Heeft de werknemer in dit geval recht op bijzonder verlof? En zo ja, hoeveel dagen dan?
Vivianne Westerhoud

Vrouwen willen, maar niet van 9 tot 5

Hoogopgeleid personeel: het is er!
Terwijl bosjes bedrijven over de schaarse kandidaten heen tuimelen, is er een grote groep potentiële werknemers die vaak over het hoofd wordt gezien: hoogopgeleide moeders. Ze willen graag werken, maar dan flexibel. Hoe vind je die vrouwen?
Getoond 1 tot 10 van 310
Er zijn meerdere pagina's.

Meestgelezen in Personeels desk

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten