Beloon jij onaardigheid?

Onvriendelijke werknemer verdient meer dan aardig type

04 oktober 2011

Werkgevers hebben de neiging om zowel onaardige mannen als vrouwen meer salaris te geven. Aardige mannen verdienen bijna 18 procent minder dan hun gemene tegenpolen, bij aardige vrouwen is dat 5 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van onder andere de Amerikaanse Cornell Universiteit. Aan het onderzoek deden 3500 mensen mee, zij moesten vragen beantwoorden over hun persoonlijkheid en het salaris. Factoren die de hoogte van het salaris ook konden beïnvloeden, zoals opleiding, werden uitgesloten. 

Promotie

En wat bleek? Mannen die geneigd waren anderen te helpen en heel vriendelijk waren, verdienden gemiddeld 18,3 procent minder dan hun onvriendelijke seksegenoten. Bij vrouwen was het verschil ongeveer 5,4 procent. Zulke verschillen vragen om uitleg. Waarom zou jij als werkgever een onaardige werknemer meer salaris geven? Waarschijnlijk omdat onaardige mannen wat harder zijn en daardoor geschikter voor een hogere functie. Bij vrouwen wordt het blijkbaar minder gewaardeerd als ze onaardig zijn, daarom maken ze wel vaker promotie maar niet zo vaak als de mannen. Een andere verklaring is dat onaardige mensen minder snel toegeven in salarisonderhandelingen.

Beloon jij onaardigheid?

Volgens een van de onderzoekers realiseren werkgevers niet dat ze op deze manier onaardigheid belonen. Vooral individuele managers besluiten nogal eens een onaardige werknemer een hoger salaris te geven. Hoe zit dat bij jou, staat vriendelijkheid bij jou hoog in het vaandel? En beloon je je werknemers daar ook naar?

Download nu het gratis whitepaper Eerste hulp bij verzuim verlagen

Auteur

Liesbeth Meenink